Deividas Jocius išvyksta į Meksikos WRC ralį

Sausio viduryje Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape, Monte Karlo ralyje, kuris vyko Prancūzijos žydrojoje pakrantėje, startavę „MVP Racing“ komandos lenktynininkai Deividas Jocius su Donatu Zvicevičiumi ruošiasi naujam iššūkiui.

D.Jocius į Meksiką išvyksta nusiteikęs apsižiūrėti kitiems metams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Jocius į Meksiką išvyksta nusiteikęs apsižiūrėti kitiems metams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 7:36 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 7:13 PM

Jie neturėjo kada ilsėtis, nes iškart po keturių dienų startavo žiemos ralyje Utenoje, o dar po keletos dienų D.Jocius paskelbė apie ketinimą dalyvauti „WRC Rally Mexico“, kuris vyks kovo 9-12 dienomis.

„Na, metai prasidėjo labai įtemptai mūsų sportiniame kalendoriuje, labai daug pasiruošimo turėjome pirmam pasaulio ralio čempionato etapui Monte Karle, kuriame, deja, antrą dieną teko ginklus sudėti dėl degalų bako problemos.

Grįžus iš Prancūzijos bei laukiant grįžtančių mūsų serviso bei sportinio „Mitsubishi Lancer EVO X“, pirmadienį išsiuntėme kitą sportinį automobilį „Mitsubishli Lancer EVO IX“ į Estiją reguliavimams, tik jis pagal planą nepasiekė Estijos sostinės Talino.

Jį vežęs serviso automobilis papuolė į avariją, dėl to neturėjome testų ir mūsų planai gerokai pasikoregavo. Startavome žiemos ralyje Utenoje, vairavimo sąlygos ir nuovargis nedavė gerų rezultatų, bet finišas bei trečia vieta mums buvo įkvėpimas nekabinti pirštinių ant vinies iki pavasario.

Negaliu sakyti, kad tai neplanuotai sugalvojome, tai viena iš sudedamųjų dalelių mūsų ateities plane, tiesiog noriu žingsnis po žingsnio viska įgyvendinti, o ne girtis planais kurie galbūt ir nepavyks“, – kalbėjo jis apie Meksikos ralį.

„Rally Mexico WRC“ lietuviams yra visiškai naujas etapas, kuriame jie niekada nebuvę net kaip žiūrovai, todėl kol kas D.Jocius net negalėjo jo įvertinti.

„Turėjome keletą planų, kaip mes ten dalyvausime – technika, kuria dalyvaujame čia ar nuomosimės ten.

Pirmas variantas – skraidinti lėktuvu serviso bei sportinį automobilį greitai išblėso, žinoma dėl kaštų kurie viršija šešiaženklę sumą. Nors ir mūsų vieni pagrindinių rėmėjų „Hoptransa“ turi krovininius lėktuvus, tačiau sprendimas buvo nuomotis automobili Meksikoje.

Antrasis variantas buvo keistesnis už pirmą. Su komanda, kuria kontaktavome dėl automobilio nuomos, nepavyko rasti bendros kalbos – pasiūlė automobilį „Mitsubishi EVO X“, priskiriamą N4 klasei, kuris prieš kelias savaites dalyvavo ralyje, kurio distancija siekė 6000 km.

Pasiteiravus, ar gerai išgirdome, patvirtino kad iš jų 4000 km distancijos vyko greičio ruožais. Mes automobilius pilnai perrenkame kas 800 km, palyginus tai reikštų, kad daugiau nei pusė Dakaro buvo įveikta minėtu automobiliu.

Tai mus dar labiau privertė susimąstyti apie nuomą ir klasės atitikimus bei ryžtis mokėti pinigus aklai kitoje planetos pusėje.

WRC trečiojo etapo Meksikoje startiniai mokesčiai bei bilietai jau buvo sumokėti, todėl mūsų sprendimas buvo dalyvauti ir užsirašinėti trasą, praeiti administracinę komisiją ir tik nuskridus, dieną prieš oficialų susipažinimą su trasa išbandyti minėtą „Mitsubishi Lancer EVO X“ automobilį bandomajame ruože, kuris bus surengtas komandoms, norinčioms dalyvauti ir pratestuoti savo kovinius automobilius.

Tikslas kaip ir aiškus, turime ilgą susipažinimo su trasa ciklą, dieną, skirtą testams, ir pabandyti išsiaiškinti, ar mums kitiems metams pavyks Meksikoje gauti pilną servisą, ar vis dėlto teks savo techniką plukdyti iš ankščiau“, – pasakojo D.Jocius, už Atlanto išvykstantis jau šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.