Antanas Juknevičius dar kartą šturmuos sėkmę jam atnešusius Kazachstano smėlynus

Geriausią Baltijos šalių rezultatą – 21-ą vietą automobilių įskaitoje šių metų Dakaro ralyje pasiekęs Antano Juknevičiaus ir Dario Vaičiulio ekipažas šturmuos ir FIA „Cross-Country“ pasaulio taurę. Komanda oficialiai paskelbė apie planus startuoti Kazachstane vyksiančiame varžybų etape.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis startuos Kazachstane vyksiančiame FIA „Cross-Country“ varžybų etape.<br>Gedmanto Kropio nuotr.
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis startuos Kazachstane vyksiančiame FIA „Cross-Country“ varžybų etape.<br>Gedmanto Kropio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 4:49 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:09 AM

Gegužės 20-27 dienomis Kazachstane, Aktau ir Mangystau regionuose vyksiančiame penktajame 2017-ųjų „Cross-Country“ pasaulio taurės etape tandemas startuos rekordą Dakare padėjusiu pasiekti „Overdrive Hilux“ lenktyniniu automobiliu.

„Rally Kazakhstan“ varžybos startuos ir finišuos Kaspijos jūros pakrantėje įsikūrusiame Aktau mieste, o iš viso ralio metu sportininkai įveiks šešis greičio ruožus arba 2500 kilometrų.

„Gaila, kad dėl labai mažo laiko tarpo tarp technikos atvykimo į Lietuvą ir išsiuntimo į Jungtiniu Arabų Emyratus nebuvo galimybės startuoti „Abu Dhabi Desert Challenge“ etape, kuris laikomas sunkiausiu „Cross-Country“ taurės metų išbandymu.

Šiemet būtinai norėjome išvažiuoti į mažiausiai vieną pasaulio taurės etapą ir šį tikslą įgyvendinsim Kazachstane“, – apie komandos planus pasakojo A. Juknevičius.

– Šioje šalyje trasos kiek panašios į Jungtinių Arabų Emyratų – čia taip pat gausu kopų, smėlynų, be to Kazachstane dar gausime ir įspūdingų kalnuotų vietovių.

Į šį etapą suvažiuos visi taurės lyderiai, nes jame gauti taškai itin svarbūs vietai bendrojoje įskaitoje. Praėjusiais metais teko išbandyti Kazachstano trasas standartiniu automobiliu, nekantrauju čia išbandyti ir mūsų Dakaro monstrą.“

„Rally Kazakhstan“ šiemet pirmą kartą įtrauktas į FIA „Cross-Country“ pasaulio taurės programą, dar 2016-aisiais šios varžybos buvo pretendentas papildyti čempionatą.

Būtent tuomet A. Juknevičius važiuodamas standartiniu „Toyota“ visureigiu Kazachstane vykusiose varžybose užėmė pirmąją vietą T2 klasėje, bei trečiąją bendrojoje įskaitoje.

Vakar Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Abu Dabyje pasibaigė trečiasis FIA „Cross-Country“ pasaulio taurės etapas.

Jo nugalėtoju tapo Šeichas Khalidas Al Qassimis, vairuojantis „Peugeot 2008 DKR“, antras liko čekas Martinas Prokopas. Iki pat paskutinės varžybų dienos „Abu Dhabi Desert Challenge“ pirmavo Nasseras Al-Atiyah, tačiau paskutiniame etape patyrė avariją ir pasitraukė iš varžybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.