Baltijos šalių šonaslydžio meistrai savaitgalį rinksis Rygoje

Šį savaitgalį Latvijos sostinė Ryga skendės padangų dūmuose – penktadienį ir šeštadienį čia startuos Baltijos šalių „drifto“ čempionatas. Į pirmąsias sezono varžybas iš Lietuvos jau pajudėjo virš tuzino sportininkų.

Savaitgalį Rygoje vyks startuos Baltijos šalių „drifto“ čempionatas.<br>Andriaus Lauciaus nuotr.
Savaitgalį Rygoje vyks startuos Baltijos šalių „drifto“ čempionatas.<br>Andriaus Lauciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 2:49 PM, atnaujinta May 5, 2017, 2:52 PM

Kartu su Baltijos čempionatu sezoną pradės ir visų šalių nacionalinės „Pro“ lygų varžybos, Latvijos „Street“ bei „Pro-Am“ lygų vairuotojai. Skaičiuojama, kad „Bikernieki” trasoje susirinks daugiau kaip 120 sportininkų.

Lietuvių gretose Rygoje į trasą išriedės keletas „Pro“ lygos debiutantų, tai  „Side to side“ ekipos sportininkas Gediminas Ivanauskas ir mokyklos suolą dar trinantis Džiugas Matusevičius.

Gediminas savo sezoną pradėjo dalyvaudamas Baltarusijos Pinsko mieste vykusiose varžybose. Jis treniravosi visą žiemą, todėl savo forma nesiskundžia.

Tuo metu Džiugas visiškai neseniai baigė rinkti atnaujintą savo BMW automobilį, su kuriuo į trasą pavyko išriedėti vos kartą. Abu šie dalyviai stos į startą ne tik su pripažintais vairuotojais, bet ir su itin pragaištinga „Raganų kalno“ trasa.

Nemažas viltis į prizines vietas turintis daugkartinis Lietuvos „drifto“ karalius Andrius Čibirka šį kartą kelia savo fanams įtampą.

Žiemos laikotarpį paskyręs automobilio variklio atnaujinimui, Andrius nespėjo galutinai surinkti savo bolido ir Rygoje startuos su iš Simo Sinkevičiaus skolintu BMW.

Nors kėbulas, bei važiuoklės agregatai abiejuose automobiliuose vienodi, jėgainės skiriasi, todėl Andrius turės itin greitai adaptuotis prie 2JZ variklio niuansų.

Po pirmojo etapo Rygoje „Pro“ lygos sportininkai turės maždaug mėnesio pertrauką iki artimiausių varžybų.

Keletą metų apleista Kačerginės „Nemuno žiedo“ įkalnės konfigūracija vėl įtraukta į šių metų kalendorių. Tai byloja apie ypatingą „Pro“ lygos startą Lietuvoje birželio 2-3 dienomis.

Prognozuojama, kad čia sportininkai viršys 150km/val. pradinio slydimo greičio ribą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.