Antrąją dieną FIA pasaulio čempionato etape Antanas Juknevičius gerino rezultatą

„Dakarinis etapas“, – taip po finišo antrame FIA pasaulio „Cross-Country“ ralio taurės greičio ruože Kazachstane trasą apibūdino Antanas Juknevičius. Jis kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu beveik 370 kilometrų trasą įveikė per 4 val. 38 min. ir finišavo visai šalia geriausiųjų penketuko.

Antanas Juknevičius antrame FIA pasaulio čempionato etapo greičio ruože.<br>Gedmanto Kropio nuotr.
Antanas Juknevičius antrame FIA pasaulio čempionato etapo greičio ruože.<br>Gedmanto Kropio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-22 17:45

Šiandien Kazachstane FIA pasaulio čempionato etapo dalyviai susipažino su visais galimais regiono paviršiais – trasoje buvo kopų segmentų, purvo ir klampių sekcijų, netrūko ir akmenų bei smėlio.

Vienintelis varžybose dalyvaujantis Baltijos šalių ekipažas „Craft Bearings“ startavo iš devintosios pozicijos, greičio ruože aplenkė keletą varžovų ir finišo liniją kirto septintoje vietoje, tačiau išmatavus laiką, praleistą trasoje, lietuviai džiaugėsi šiandien užimta šeštąja pozicija.

„Ilga, sunki diena – neveltui Kazachstane vykstantis pasaulio čempionato etapas yra ilgiausias ir bene sunkiausias. Šiandien turėjome visko – ir purvo, ir smėlio, ir netgi kopų.

Būtent jose pavyko aplenkti vieną iš varžovų – katarietį Mohammedą Abu Issą su MINI. Juokavome – jei jau dykumose užaugusį lenkiame kopose, tai netrukus ir Nasser‘ą pasivysim“, – juokėsi Antanas Juknevičius.

– Gal tik nesitikėjome tiek purvo – teko net sustoti papildyti langų plovimo skysčio bakelį geriamu vandeniu, kad nuplautume susidariusią purvo plutą. Džiaugiuosi, jog jau pagavome savo tempą, laikome gerą greitį ir gerai susikalbam – bus tik geriau.“

Priekyje lietuvio penketuke išsidėstę FIA lenktynininkai, dalyvaujantys beveik visuose pasaulio čempionato etapuose. Antrojo greičio ruožo nugalėtoju tapo Saudo Arabijos pilotas Yazeedas Al-Rajhis, penkiomis minutėmis aplenkės praėjusių metų taurės čempioną Nasserą Al-Attiyah.

Rytoj Kazachstane vykstančiose FIA varžybose dalyvių laukia ilgiausia diena – iš viso teks įveikti 436 kilometrų, iš jų – 421 kilometras greičio ruožais. Iš viso per 6 greičio ruožus lenktynininkai įveiks apie 2500 kilometrų, daugiausiai visoje FIA pasaulio „Cross-Country“ ralio taurėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.