Šonaslydžio varžybų organizatoriai atskleidė 5 gerąsias naujienas

Jau šį savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyks antrasis Lietuvos „drifto“ čempionato etapas – „Azo UpHill Drift”.

Timas Simniška ir Andrius Vasiliauskas šeštadienį vėl turės galimybę aptarti skirtingo vairavimo stiliaus ypatumus.<br>Giedriaus Matulaičio nuotr.
Timas Simniška ir Andrius Vasiliauskas šeštadienį vėl turės galimybę aptarti skirtingo vairavimo stiliaus ypatumus.<br>Giedriaus Matulaičio nuotr.
Aurimas Vaškelis trumpam grįš į Lietuvą ir varžybose dalyvaus su visiems puikiai pažįstamu automobiliu.<br>Andriaus Lauciaus nuotr.
Aurimas Vaškelis trumpam grįš į Lietuvą ir varžybose dalyvaus su visiems puikiai pažįstamu automobiliu.<br>Andriaus Lauciaus nuotr.
Šonaslydžio varžybų organizatorius po ilgokos pertraukos vėl atsisės prie savojo „Nissan 200SX“ vairo.<br>Organizatorių nuotr.
Šonaslydžio varžybų organizatorius po ilgokos pertraukos vėl atsisės prie savojo „Nissan 200SX“ vairo.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2017, 4:08 PM

Greičiausia sezono trasa išsiskiriantis renginys priviliojo nemažą dalį Lietuvos pilotų – kai kurie iš jų dėl šių varžybų grįžo iš užsienio, o kiti – nusprendė po pertraukos atnaujinti karjerą.

„Atvirai kalbant, staigmenų dalyviai pateikė net mums, bet visos jos yra tikrai džiuginančios ir aš laukiu savaitgalio, nes tokios rikiuotės prie starto linijos greit galim ir neišvysti“, – kalbėjo renginio organizatorius Linas Ramoška.

Talentas trumpam grįš į Lietuvą

Jis prasitarė apie penkias staigmenas. Pirmąja tapo Jungtinės karalystės čempionate sėkmingai dalyvaujantis komandos „Ride it Out“ pilotas Aurimas Vaškelis. Susiklosčius aplinkybėms šį sezoną jis nusprendė praleisti Jungtinėje Karalystėje.

Netrukus paskui Aurimą nusekė ir jo BMW, o dabar jau galime džiaugtis, kad anglai turi laužyti savo liežuvį tardami jo pavardę. Nepaisant sėkmingos sezono pradžios užsienyje A. Vaškelis išlieka ištikimas tėvynei.

„Tiesa, į „Azo UpHill Drift“ startą jis stos su skolintu automobiliu, kuris šio sporto gerbėjams Lietuvoje taip pat bus matytas. Koks tiksliai – išvysite treniruočių sesijoje“, – intrigavo L. Ramoška.

Patirtis ir karštas kraujas

Antrąja staigmena tapo Kastytis Alekna. Šį žmogų dauguma žino kaip vieną iš „drifto“ renginių organizatorių ir tik vyresnė karta pamena, kad savo laiku jis buvo gana stiprus pilotas, ne kartą žengęs ant nugalėtojų podiumo.

„Šį savaitgalį Kastytis vėl sės į savo „Nissan 200SX“. Visiems įdomu, kaip jam seksis po pertraukos, tačiau šioje vietoje labai svarbu įvertinti patirtį – jis ir organizuoja, ir teisėjauja,  todėl jam nesunku suprasti, ko nori teisėjai ir tai išpildyti“, – pabrėžė organizatorius.

Kaip slaptą ginklą jis išskiria jaunų ir perspektyvių pilotų Igorio Martinovo ir Džiugo Matusevičiaus duetą. Abu šie dalyviai nebijo didelio greičio ir dar siekia pripažinimo šiame sporte.

Susitiks konflikto dalyviai

Paskutinės dvi staigmenos taip pat pateikiamos kartu. Dalyvauti pažadėjo Timas Simniška, o jam įkandin užsiregistravo ir stipriausiu lietuviu šonaslidyje tituluojamas Andrius Vasiliauskas.

„Prieš keletą metų buvo tokia situacija: prieš startą Timas įspėjo Andrių, kad jei šis važiuos lėtai, bus pastumtas į šoną. Savo pažadą jis ištesėjo, net jei dėl to prireikė trenktis į varžovo BMW“, – prisiminė L Ramoška.

A. Vasiliauskas visą dėmesį sutelkęs į užsienio varžybas, tuo tarpu T. Simniška apskritai baigė karjerą, tačiau jau šį šeštadienį jie vėl bus trasoje.

„Azo UpHill Drift” treniruotės prasidės penktadienį, 18 valandą ir tęsis iki vėlyvo vakaro. Šeštadienį žiūrovai į trasą įleidžiami nuo 10 valandos ir varžybas galės stebėti iki pat 17 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.