Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionas iškovojo vietą tikroje komandoje

Sekmadienį įvyko pirmųjų Lietuvoje virtualių žiedinių lenktynių „Neste Dream 2 Drive“ čempionato finalas. Po drąsių lenkimų lenktynes laimėjo vilnietis Martynas Sidunovas. Čempionui atiteko svajonių prizas – vieta tikroje lenktynių komandoje.

Daugiau nuotraukų (94)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 2:55 PM

„Neste Dream 2 Dream“ čempionato finale, kuris vyko menų fabrike „Loftas“, susitiko 4 greičiausi projekto lenktynininkai Martynas Sidunovas iš Vilniaus, kitas vilnietis Justinas Saldukas ir du klaipėdiečiai Matas Mendelis ir Dominykas Jovaiša.

Dalyviai rungtyniavo virtualioje Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Šįkart jų simuliatoriai buvo ne su sekvencinėmis, bet mechaninėmis pavarų dėžėmis, todėl čempionatas dar vienu laipteliu pasistūmėjo realybės link.

Trasoje netrūko veiksmo

Pirmąjį iš keturių važiavimą užtikrintai laimėjo M. Sidunovas. Jo varžovai įsivėlė į rimtą kontaktinę kovą, kurios nepavyko išvengti ir Martynui kituose dvejuose važiavimuose.

Antrajame ir trečiajame važiavimuose jis buvo išslydęs ir trasos. Vilnietis atsikovojo pozicijas paskutinėse sekundėse ir žiūrovams dovanojo kvapą gniaužiančius lenkimus pavojingiausiuose trasos posūkiuose. Šiuos važiavimus laimėjo atitinkamai programuotojas J. Saldukas ir keturiolikmetis D. Jovaiša.

Ketvirtasis važiavimas prasidėjo be netikėtumų. Pirmasis į priekį išsiveržė J. Saldukas. Jam įkandin, aplenkęs M. Mendelį, važiavo M. Sidunovas.

Finalo lyderis jau buvo apskaičiavęs taškų lentelę ir žinojo, kad šįkart jam užteks saugiai atvažiuoti antram. Kad ir kaip banaliai skambėtų, čempioniškas požiūris jam atnešė čempiono titulą.

Surinkęs 34 taškus jis tapo pirmuoju Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių „Neste Dream 2 Drive” čempionu. Antroji vieta atiteko J. Saldukui su 32 taškais. Tik vienu tašku nuo jo atsiliko jauniausias čempionato dalyvis klaipėdietis D. Jovaiša.

Taps tikru lenktynininku

Ketvirtąją vietą užėmė abiturientas M. Mendelis. Finalistus apdovanojo Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas ir kompanijos „Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos vadovas Audrius Miežys.

Iškart po apdovanojimų M. Sidunovas nuėjo „pasimatuoti“ savo išsipildžiusios svajonės.

Jis atsisėdo prie „Mazda RX-8” vairo ir simboliškai „pagazavo“. Toks buvo vilniečio krikštas, nes nuo šiandien jis ne tik pirmasis toks čempionas, bet ir „Tauras Racing“ lenktynių komandos narys.

Iki birželio 17 dienos jis taps tikru lenktynininku. Jam bus suteikta visa lenktynių atributika, treniruotės trasoje ir lenktynininko licenciją.

Pirmasis tikras startas M. Sidunovo laukia antrajame „Autoplius.lt Fast Lap“ lenkynių etape Estijoje, Pernu „Auto24ring” trasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.