Sekmadienį Vilniuje vyko „Vimota Driftingo Pirmenybių“ antrasis etapas

Birželio 11 dieną Vilniuje vyko „Vimota Driftingo Pirmenybių“ antrasis etapas. Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai. Iš daugelio Lietuvos miestų į Vilnių iš viso atvyko 42 sportininkai. 

 Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai.<br> Orgnizatorių nuotr.
 Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai.<br> Orgnizatorių nuotr.
 Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai.<br> Orgnizatorių nuotr.
 Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai.<br> Orgnizatorių nuotr.
 Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai.<br> Orgnizatorių nuotr.
 Valakampių paplūdimyje rinkosi semi-pro lygos atstovai.<br> Orgnizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-06-13 13:14, atnaujinta 2017-06-13 13:16

Tai - bene daugiausia dėmesio sulaukiančios varžybos. Dauguma sportininkų varžybose dalyvavo su BMW markės automobiliais. Trasoje taip pat buvo galima išvysti „Mazda RX8“ ir kelis „Nissan“ bolidus.

Su rečiau „drifto“ varžybose matomu automobiliu „Ford Sierra“ dalyvavo Robertas Lisovskij. Jis tądien išsiskyrė iš minios į trasą išvažiavęs su savo žaliu bolidu. Tuo tarpu Marius Vytė sėdo prie „Toyota Soarer“ vairo. 

Nors varžybų pradžioje oras kėlė šiek tiek nerimo, tačiau renginiui įsibėgėjus nušvitusi saulė leido dalyviams ir žiūrovams mėgautis nuostabia diena. Žinoma, po rytinio lietaus šlapia kelio danga sukėlė kliūčių ne vienam varžybų dalyviui. Treniruotės praėjo be didesnių incidentų, tačiau gražių važiavimų tikrai netrūko.   Kvalifikacijoje geriausiai sekėsi Igoriui Martynovui, kuris nors ir ne ženkliu taškų skirtumu, tačiau sugebėjo atsiplėšti nuo varžovų ir į porinius važiavimus keliauti pirmoje vietoje. Antras liko Linas Klevinskas atsilikęs vos keliais taškais. Trečioje vietoje - Artūras Kančys, o ketvirtas liko Gediminas Ivanauskas. Jis varžybose dalyvauja su įspūdingai atrodančiu „Nissan“ bolidu. 

Į TOP10 taip pat pateko S. Kvietkauskas, P. Kubilius, M. Vytė, J. Mockevičius, E. Voronavičius, A. Dyburis. Permainingos oro sąlygos pakišo koją ne vienam sportininkui. Iš visų kvalifikacijoje dalyvaujančių lenktynininkų į porinius važiavimus buvo išrinkta TOP32. 

Vienintelė šiose varžybose dalyvavusi mergina Deimantė Radzevičiūtė į tolimesnį etapą nepateko. Jau ne pirmą sezoną šonaslydžio varžybose dalyvaujanti Deimantė nepalieka abejingų. Ją taip pat visi prisimena ir dėl rausvomis šviesomis tviskančio BMW automobilio, ir dėl gražių važiavimų. 

Kvalifikacijai pasibaigus žiūrovai turėjo progą išvysti šio sezono naujieną „D1Sport“ šonaslydžio varžybose. Po kvalifikacinių važiavimų vyko „drift gate“ rungtis. Dalyvių užduotis – kuo didesniu kampu praslysti tarp dviejų stovinčių automobilių. Atstumas tarp jų buvo mažinamas kiekvieno važiavimo metu. Adrenalino šioje rungtyje tikrai netrūko. 

TOP32 poriniuose važiavimuose iškrito keletas tikrai perspektyvių ir visuomet gerai pasirodančių sportininkų. Pirmajame etape vykusiame Klaipėdoje pirmą vietą užėmęs Paulius Kubilius kovą baigė TOP8 rungtyse ir bendroje įskaitoje liko šeštas. 

Diena buvo nesėkminga ir Linui Klevinskui. TOP8 kovose jam reikėjo fiksuoti techninį pralaimėjimą. Į pit zoną grįžęs su abiem nulaužtais pusašiais jis nespėjo sutvarkyti automobilio iki sekančio važiavimo. 

Po įtemptų finalinių kovų varžybų nugalėtoju tapo I.Martynovas. Nuo pat „Vimota Driftingo Pirmenybių“ antrojo etapo pradžios jį buvo galima laikyti varžybų favoritu. Užtikrintai pirmoje vietoje buvęs po kvalifikacijos, jis ir toliau sėkmingai pasirodė poriniuose važiavimuose. 

Finale antras liko Arnas Dyburis. Klaipėdoje vykusiame pirmajame etape tąkart jis užėmė trečiąją vietą. Trečią vietą sekmadienio varžybose iškovojo Gediminas Ivanauskas, o ketvirtoje liko Evaldas Baciuška, kuris kvalifikacijoje užėmė vos 19 vietą. 

Artimiausios šonaslydžio varžybos vyks jau šį savaitgalį Panevėžyje. Birželio 17-18 dienomis ten susikaus stipriausi Lietuvos ir Latvijos „Street“ lygos sportininkai. „D1Sport Drift Wars“ trečiasis etapas šįkart pritraukė svečių iš Latvijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.