13-ąjį numerį gavusi komanda tiki, kad lenktynėse jis atneš sėkmę

„Eneos 1006 km lenktynių“ gerbėjai puikiai pažįsta „Exit Palanga by Algirdai“ komandą. Jau ne vienerius metus vieną greičiausių prototipų vairuoja ta pati trijulė – Ramūnas Čapkauskas, Deividas Jocius ir Andrius Jasionauskas.   

„Aquila“ prototipas pusmetį buvo tobulinamas Olandijoje.<br>Komandos archyvo nuotr.
„Aquila“ prototipas pusmetį buvo tobulinamas Olandijoje.<br>Komandos archyvo nuotr.
Ramūnas Čapkauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Ramūnas Čapkauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Andrius Jasionauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Andrius Jasionauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Deividas Jocius.<br>Komandos archyvo nuotr.
Deividas Jocius.<br>Komandos archyvo nuotr.
Andrius Ramanauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Andrius Ramanauskas.<br>Komandos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2017-06-29 18:02

Ši komanda kasmet minima tarp favoritų. Pernai ji iškovojo antrąją vietą ir įrodė, kad gali būti konkurencinga iki pat finišo, o ekipos „Aquila CR1“ bolidas ne tik greitas, bet ir patikimas automobilis.

Maždaug po mėnesio komanda į Palangą atvyksta šiek tiek pakeitusi pavadinimą ir papildžiusi sudėtį.

„Prie mūsų ekipos Palangoje liepos 19–22 dienomis vyksiančiose lenktynėse prisijungs naujas žmogus, automobilių sporte laikomas labiau legenda, nei naujoku. Tai daugybę titulų ralio trasose iškovojęs Saulius Girdauskas“, – sako komandos vadovas Andrius Ramanauskas.

Daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Saulius Girdauskas keletą metų buvo pasinėręs į politiką, tačiau visada tryško noru grįžti į aktyvų automobilių sportą. Jis turi patirties ir ilgų distancijų lenktynėse – yra dalyvavęs 1000 km, Dubajaus 24 val. ir kituose tokio tipo važiavimuose.

„Tikimės, kad jis greitai adaptuosis ir puikiai papildys mūsų komandą. Saulius visada puikios nuotaikos, todėl neabejoju, kad mūsų kolektyvas bus linksmiausias tarp visų varžovų“, – sako D. Jocius.

Jis įsitikinęs, kad Sauliaus atėjimas į komandą – puiki mintis, kurią palaikė visa ekipa.   „Eneos 1006 km lenktynėse” esu užėmęs antrąją vietą, Andrius ir Saulius – taip pat. Tik Ramūnas yra laimėjęs šias lenktynes. Todėl natūralu, kad šių metų tikslas – tik pergalė,“ – patikino D. Jocius.

R. Čapkauskas pernai baigė ralio lenktynininko karjerą ir nutarė grįžti į žiedines lenktynes. Jo manymu, pusmetį Olandijoje tobulinamas „Aquila“ prototipas ne tik pagreitės, bet ir taps dar patikimesnis. Kai kurie mazgai buvo patobulinti ir atnaujinti, o visas automobilis – perrinktas.

Pasak S. Girdausko, „Eneos 1006 km lenktynės“ – vienos geriausių Lietuvoje, į jas suvažiuoja lenktynininkai iš viso pasaulio, o jį išties pradžiugino pajėgios komandos kvietimas papildyti jos gretas.

„Šiuo metu daug sportuoju ir ruošiuosi fiziškai. Iki lenktynių tikimės spėti surengti dvi treniruočių sesijas: vieną Olandijos „Zandvoort“ trasoje, kitą Estijoje, „Pernu“ trasoje. Manau greitai galėsiu adaptuotis ir atgausiu savo sportinę formą,“ – sako jis.

„Exit Palanga by Algirdai“ komanda šiemet gavo tryliktąjį startinį numerį, tačiau lenktynininkai įsitikinę, kad jis atneš sėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.