Ant podiumo lipantys lietuviai apie save primena visai Europai

Greičiausi Lietuvos kartingo meistrai taikosi į Europos čempionato ir kitų tarptautinių varžybų podiumus. Nors viešoje erdvėje apie greičiausius šalies kartingo lenktynininkus kalbama ne taip dažnai, kaip apie kitų sporto šakų atstovus, tačiau jie yra itin konkurencingi visame pasaulyje.

Europos čempionato antrojo etapo lenktynėse puikiai startavo lietuvis Rokas Baciuška.<br>Organizatorių nuotr.
Europos čempionato antrojo etapo lenktynėse puikiai startavo lietuvis Rokas Baciuška.<br>Organizatorių nuotr.
Europos čempionato antrojo etapo lenktynėse puikiai startavo lietuvis Rokas Baciuška.<br>Organizatorių nuotr.
Europos čempionato antrojo etapo lenktynėse puikiai startavo lietuvis Rokas Baciuška.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 6:40 PM

Liepos 2  dieną Prancūzijos Le Mano trasoje vykusiose KZ2 klasės Europos čempionato antrojo etapo lenktynėse puikiai startavo ilietuvis Rokas Baciuška. Galingiausios europinės klasės kartą vairavęs sportininkas finaliniame važiavime finišavo antras.

Kartu su juo finaliniame važiavime varžėsi 34 greičiausieji. Dar daugiau sportininkų varžėsi dėl starto finale – Le Mano trasoje iš viso kovojo net 97 KZ2 klasės bolidus valdę lenktynininkai.

Lėmė patirtis ir valia

Pasak R. Baciuškos, kvalifikacijos ir lenktynių eiga nebuvo lengva. Siekiant rezultatų Europos čempionato etape reikėjo ir įgūdžių, ir sportinio užsispyrimo, ir sėkmės.

„Kvalifikacijos metu buvo trys važiavimai. Mūsų grupė važiavo ant pusiau šlapio asfalto, o kartas buvo su lietaus padangomis.

Tuo metu kitoms grupėms buvo sausa. Tačiau po kvalifikacijos buvome dvylikti. Pusfinaliuose tendencijos irgi buvo geros – pirmąjį važiavimą baigiau devintas, antrąjį – ketvirtas, trečiąjį – pirmas, ketvirtąjį – trečias“, – apie lenktynių savaitgalį pasakojo R. Baciuška.

Finale jis labai sėkmingai startavo – „įšoko“ į ketvirtąją vietą, po kelių ratų aplenkė vieną konkurentą ir jau buvo trečias. Vėliau vijosi kitą konkurentą ir jį aplenkė, bet šis po klaidos susigrąžino poziciją.

Visgi paskutiniame rate iš lenktynių pasitraukė lyderis, o greitį pagavęs R. Baciuška išsaugojo poziciją ir finišavo antras.

Konkurencingi lenktynininkai

Kartingo lenktynininkai iš Lietuvos – greiti ir konkurencingi sportininkai. Nors Europos ar pasaulio čempionatuose dalyvauja nedaug, tačiau konkurentai juos puikiai žino. Įspūdingas R. Baciuškos finišas –  nėra atsitiktinumas.

Simas Juodviršis yra galingiausios KZ2 klasės Europos čempionas, Baltijos šalyse KZ2 klasėje kol kas nėra lygių Pauliui Paškevičiui, OK ir „OK-Junior“ klasėse Europos ir pasaulio čempionatų trasose Lietuvos vardą garsina Kasparas Vaškelis  ir Justas Jonušis.

Tą patį savaitgalį, kai R. Baciuška lipo ant podiumo, Le Mano trasoje K. Vaškelis lenktyniavo CIK-FIA Europos čempionato trečiojo etapo varžybose.

Pernai šis jaunasis lenktynininkas triumfavo Italijoje vykusiose „Championkart“ serijos lenktynėse „Academy“ klasės važiavime.

K. Vaškelis taip pat yra dalyvavęs Las Vege vykusiose „Supernationals XVIII“ varžybose, naujos patirties jaunasis lenktynininkas įgijo ir startuodamas pasaulio čempionate Bahreine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.