Ralio organizatoriams naujoje vietovėje didžiausias rūpestis – saugumas

Varžybos Rokiškio apylinkėse įvyks jau rugpjūčio 4–5 dienomis, o jose startuos daugiau nei 70 ekipažų iš Lietuvos bei 12 užsienio šalių.

„Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos Rokiškio apylinkėse vyks rugpjūčio 4–5 dienomis.<br>Organizatorių nuotr.
„Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos Rokiškio apylinkėse vyks rugpjūčio 4–5 dienomis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2017, 4:21 PM, atnaujinta Aug 2, 2017, 4:22 PM

Organizatoriai spaudos konferencijos metu akcentavo saugumą ir pasidžiaugė, kad lietuviškuose žvyrkeliuose žiūrovai galės išvysti netgi Suomijos čempionų akistatą.

Didžiausias rūpestis – saugumas

Spaudos konferencijoje pirmasis prabilo Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas.

Jis pasidžiaugė, kad ralio organizatorius Audrius Gimžauskas ėmėsi iniciatyvos rengti varžybas regione, kuriame profesionalaus automobilių sporto nebuvo jau daug metų.

„Turime tų lietuviško ralio renginių, bet matome, kad užsienio sportininkai ne itin gausiai atvažiuoja. Manau, kad svečiai čia bus priimti puikiai ir išvažiuos patenkinti.

Tikimės, kad saugai bus skirta daug dėmesio, nes vienas iš svarbiausių dalykų yra užtikrinti saugumą.

Tai naujas regionas ir į varžybas gali ateiti žmonių, nesusipažinusių su šiuo sportu. Rizikos yra, bet tikiu, kad saugai vadovaujantys žmonės tą klausimą išspręs“, – kalbėjo R. Austinskas.

Padės kurti šventę

Jam antrino ir Rokiškio meras Antanas Vagonis. Jis patikino, kad miestas šį renginį sutiko išskėstomis rankomis ir organizatoriams padės kurti šventę žiūrovams ir dalyviams.

„Neseniai buvo seniūnų susirinkimas ir administracijos direktorius dar kartą pabrėžė, kad svarbu apsaugoti žmones.

Stovės savanoriai, stebės, kad niekas neišeitų į trasą. Tikiuosi, kad ralis bus saugus ir sportininkams“, – kalbėjo meras.

Tačiau automobilių sportas yra rizikingas ir tai suprasdami organizatoriai sukirto rankomis su partneriu, pasiryžusiu suteikti tokį draudimą, kokio ankstesniais metais nebuvo.

„Mums malonu, kad šio ralio organizatoriai kreipėsi į mus, nes dabar galime suteikti renginio organizatoriaus civilinės atsakomybės draudimą ir galime atlyginti žalą, jeigu įvykio metu susižaloja sportininkas ar kitas ekipažo narys bei žalą transporto priemonei“, – patikino bendrovės atstovė Vida Jarašiūnaitė.

Grąžino prisiminimus

Spaudos konferencijoje sudalyvavo ir vienas žymiausių Lietuvos ralio lenktynininkų Stasys Brundza. Jis ralį prisimena nuo pat 1963 metų, kai pats  startavo pirmą kartą.

Anot jo, džiugina ne tik tai, kad keičiasi ralio miestai, bet ir tai, jog organizatoriaus darbo imasi tie, kurie patys kažkada lenktyniavo. Jie geriausiai žino sportininkų lūkesčius.

„Labai gražu, kad vis atsiranda nauji miestai, nauji centrai, kurie sutinka priglausti ralio varžybas.

Taip pat džiugu, kad važiuos aštuoni „Lada“ automobiliai. Tai balzamas mano širdžiai, nes mes tokius VFTS modelius gaminome“, – sakė S. Brundza.

Džiaugėsi užsieniečių gausa

Varžybų organizatorius Audrius Gimžauskas patikino, kad nors tai debiutinis ralis Rokiškyje, kai kurie dalykai jau dabar nuteikia optimistiškai.

Vienas jų – užsienio sportininkų noras lenktyniauti Lietuvoje.

„Atvyksta Suomijos ralio legenda – dešimt kartų čempionu savo šalyje tapęs Juha Salo. Jis taip šešis kartus tapęs „Arctic Rally“ nugalėtoju, Kinijos čempionu.

Taip pat važiuos ir dabartinis čempionato lyderis Teemu Asunmaa. Jų dvikova turėtų kaitinti kraują, nes abu lenktyniaus vienodais „Subaru“ automobiliais.

Kitos pavardės – labai įvairios. Airių lenktynininkai tarsi savotiški ralio turistai. Jie atvyksta Martyno kvietimu ir atsiveža šiek tiek egzotiškesnius automobilius“, – kalbėjo A. Gimžauskas.

„Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos Rokiškio apylinkėse vyks rugpjūčio 4–5 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.