Lietuvis Rokas Baciuška Europos ralio kroso lenktynėse pasiekė įspūdingą rezultatą

Sparčiausiai pasaulyje populiarėjančios automobilių sporto lenktynės turi naują žvaigždę. Europos ralio kroso čempionato lenktynių etape Rygoje (Latvija), stebint dešimtims tūkstančių žiūrovų, antrą vietą iškovojo tauragiškis Rokas Baciuška. 

 R.Baciuška (kairėje) užėmė aukštą antrąją vietą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 R.Baciuška (kairėje) užėmė aukštą antrąją vietą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 12:30 PM, atnaujinta Sep 18, 2017, 12:36 PM

Tik prieš dvi savaites su "Super 1600 klasės "Škoda Fabia" jis debiutavo Europos čempionato etape Prancūzijoje ir iškart sukėlė sensaciją, finišą pasiekęs trečioje vietoje. 

Po skirtos baudos Rokas Prancūzijoje buvo klasifikuotas šeštoje vietoje, bet iškart pareiškė, kad Rygoje jis tikrai bus ant podiumo. 

Jau treniruočių važiavimuose R. Baciuška pademonstravo, kad savo pažadą jis užsibrėžė ištesėti. Antras rezultatas iš 28 greičiausių Europos lenktynininkų nuteikė optimistiškai, o kvalifikaciniuose važiavimuose Rokas tik dar kartą įrodė, kad pajėgus kovoti su pripažintais lyderiais. 

Po keturių kvalifikacinių lenktynių tauragiškis surinko 154 taškus ir į pusfinalius, į kuriuos patenka tik 12 geriausių lenktynininkų, žengė būdamas trečioje vietoje. 

Pirmoje vietoje po keturių važavimų buvo kitas lenktynėse startavęs lietuvis Kasparas Navickas, bet pusfinalyje jį nuvylė technika ir apvažiavęs vos vieną ratą jis turėjo pasitraukti iš varžybų.

Pusfinalio važiavimas tapo tikru vieno žmogaus šou. Šiek tiek laiko praradęs starte, vėliau R. Baciuška visuose trasos sektoriuose buvo greitesnis už konkurentus ir beveik trimis sekundėmis aplenkė antroje vietoje finišavusį latvį Artį Baumanį. 

Finalas buvo ne mažiau įspūdingas. Tik 0,7 sekundės finiše skyrė etapo nugalėtoją ir čempionato lyderį vengrą Kristianą Szabo nuo antrą vietą užėmusio R. Baciuškos. Trečias Rygoje vykusiame "Euro RX" etape finišavo suomis Jussis-Petteris Leppihalme. 

Dar nežinia ar R. Baciuška startuos paskutiniame Europos ralio kroso čempionato etape Vokietijoje spalio 1 d., tačiau dalyvavęs tik dviejuose iš aštuonių jau įvykusių etapų, lietuvis bendroje įskaitoje užima devintąją vietą tarp 50 geriausių Europos lenktynininkų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.