Po tragedijos Latvijoje – skaudi žinia garsiam Lenkijos lenktynininkui

Sekmadienį, rugsėjo 8 dieną vykusio „Liepojos ralio“ metu nukritus sraigtasparniui žuvo žmogus.

„Liepojos ralyje“ nukritus sraigtasparniui vienas žmogus žuvos, o dar trys buvo sužeisti.<br>Ekrano nuotr.
„Liepojos ralyje“ nukritus sraigtasparniui vienas žmogus žuvos, o dar trys buvo sužeisti.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2017, 12:10 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:48 PM

Kaip pirmadienį pranešė naujienų portalas echodnia.eu, žuvęs Lenkijos pilietis – tai ilgametis Kelcų mieste įsikūrusios geležinkelio kompanijos ir to paties miesto automobilių sporto klubo vadovas Pavelas Jagniatkowskis.

Žuvo čempiono bičiulis

Jis buvo artimas daugkartinio šalies ralio čempiono Kajetano Kajetanovičiaus bičiulis. Kartu su juo sraigtasparnyje buvę žmonės – minėto lenktynininko komandos nariai.

Lenkijos portalas rašo, kad įlipęs į sraigtasparnį P. Jagniatkowskis dar spėjo padaryti nuotrauką, kuria pasidalino su draugais ir bičiuliais.

Velionis jau ne vienerius metus dirbo kartu su K. Kajetanovičiumi. Jis buvo atsakingas už darbų planavimą ir kitus organizacinius klausimus.

Gruodžio mėnesį P. Jagniakowskis būtų šventęs savo 52-ąjį gimtadienį. Be tėvo liko devynerių metų dukra ir du pilnamečiai vaikai.

K. Kajetanovičius po tragedijos pasitraukė iš lenktynių. Visgi sukauptų taškų jam užteko, kad trečią kartą taptų Europos ralio čempionu.

Kliudė elektros laidus

Latvijos civilinės aviacijos vadovas Maris Gorodcovas pranešė, kad incidento metu sužeisti dar trys žmonės, du iš jų – sunkiai.

Liudininkų teigimu, avarija įvyko dėl to, kad sraigtasparnis kliudė elektros laidus.

Policijos pareigūnai pranešimo apie nelaimę sulaukė maždaug 13 val. 25 min. vietos laiku. Pranešame, kad orlaivis sudužo Gramzdos miestelio apylinkėse.

„Kadangi aptarnaujantis ralio personalas ir medikai buvo arčiausiai incidento vietos, jie reagavo pirmieji – buvo nedelsiant išsiųsti tam, kad išgelbėtų žmones ir suteiktų jiems būtinąją medicininę pagalbą“, – skelbė ralio organizatoriai.

Šiurpi avarija įvyko 11 greičio ruožo pabaigoje, kuris taip susiklosčius aplinkybėms buvo atšauktas. Neoficialiais duomenimis, sraigtasparnis buvo privatus – nesusijęs su ralio organizatoriais.

Automobiliai buvo nukreipti į paskutinįjį greičio ruožą, o varžybos pratęstos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.