Gustas Grinbergas trasoje susirungė su Rubenso Barrichello sūnumi

Šią savaitę lietuvis Gustas Grinbergas Italijoje dalyvauja "ROK Junior" kartingo kategorijos pasaulio taurės lenktynėse. 

 G.Grinbergas startavo "ROK Junior" pasaulio taurės lenktynėse.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 G.Grinbergas startavo "ROK Junior" pasaulio taurės lenktynėse.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 G.Grinbergas startavo "ROK Junior" pasaulio taurės lenktynėse.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 G.Grinbergas startavo "ROK Junior" pasaulio taurės lenktynėse.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 2:06 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:08 PM

Kvalifikacijoje jis savo grupėje užėmė 4 vietą, o bendroje 97 dalyvių įskaitoje buvo dvyliktas. Ši vieta suteikia geras galimybes penkiuose atrankos važiavimuose. 

Lenkijos ekipai "Birel Art Pol by WRT" atstovaujantis lietuvis juose startuos iš 4 pozicijos, o ketvirtadienį įvykusiuose dviejuose jau išbandė savo galimybes.

Atrankos važiavimuose lenktynininkams skiriami baudos taškai. Kuo mažiau jų surinksi, tuo didesnės galimybės patekti į finalą, kuriame dalyvaus tik 34 lenktynininkai iš 97. 

Už pirmą vietą baudos taškai neskiriami, už antrą tenka 2, už trečia – 3, ir taip toliau. Jei po visų važiavimų pavyksta išsilaikyti greičiausių dešimtuke, tuomet jau galima finale tikėtis ir pergalės. 

Pirmosios atrankos lenktynės Gustui buvo gana ramios. Jau pirmame rate pavyko pakilti į antrą vietą. Šiek tiek trūko greičio greičiausiose trasos atkarpose, taigi paskutiniame rate teko nusileisti varžovui ir finišuoti trečioje pozicijoje. 

Antrasis atrankos važiavimas nebuvo toks sėkmingas, tačiau įsiminė kurioziška situacija. 

„Startuoti pavyko visai gerai, bet viename iš posūkių padariau klaidą ir mane aplenkė iš karto trys varžovai. 

Susikaupiau ir po truputį pradėjau atsiiminėti prarastas pozicijas. Bet netikėtai užstrigau už argentiniečio Ignacio Montenegro. Jo variklio radiatorius buvo pažeistas ir visus posūkius laistė vandeniu. 

Normalia trajektorija buvo neįmanoma važiuoti, teko šiek tiek nuo jo atsitraukti. Paskui mane važiavęs F1 legendos Rubenso Barrichello sūnus Eduardo pabandė atakuoti, bet kai tik mane aplenkė pataikė ant besipilančio vandens ir iškart vėl prarado poziciją. 

Pačioje lenktynių pabaigoje vanduo iš I.Montenegro radiatoriaus beveik visai išsitaškė ir man pavyko priartėti prie lyderių. Važiavime buvau klasifikuotas 5 vietoje ir penktadienį bei šeštadienį tęsiu kovą dėl aukščiausių pozicijų“,- ketvirtadienio pavakare kalbėjo gerai nusiteikęs G.Grinbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.