Per traukos lenktynes žuvo vos 8 metų sulaukusi mergaitė

Per savo pirmą oficialų bandomąjį važiavimą Vakarų Australijos sostinėje Perte žuvo aštuonmetė traukos lenktynininkė, pirmadienį pranešė policija. 

 A.Board žuvo per pirmąjį savo važiavimą.<br> Komandos nuotr.
 A.Board žuvo per pirmąjį savo važiavimą.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 4:48 PM, atnaujinta Nov 13, 2017, 4:50 PM

Anita Board šeštadienį su savo violetiniu automobiliu „Pony Power“ siekė jaunių lenktynininko licencijos, bet važiavimo pabaigoje atsitrenkė į betoninę užtvarą, pranešė vietos žiniasklaida. 

Ketvirtadienį jai suėjo aštuoneri – minimalus amžius gauti tokią licenciją. 

Policija nurodė, kad mergaitė kritinės būklės buvo nuvežta į ligoninę, kur sekmadienį mirė. 

„Tragiška, bet aštuonerių mergaitė, patekusi į avariją (trasoje) „Kwinana Motorplex“, ... dėl patirtų sužeidimų mirė“, – sakoma policijos pareiškime. 

Pareigūnai aiškinasi nelaimės priežastis. 

Anita buvo iš traukos lenktynininkų šeimos, jos „Facebook“ puslapyje yra kelios nuotraukos, kurioms ji pozavo su lenktynininko apranga ir įvairiais automobiliais. 

Jos tėvas Ianas praėjusią naktį puslapyje paskelbė įrašą „Mano širdis sudaužyta į milijoną šukių“. Vyresnė jo dukra taip pat dalyvauja traukos lenktynėse, o mažoji nekantravo prisijungti prie sesers.

Australijos nacionalinė traukos lenktynių asociacija nurodė, kad padeda policijos tyrimui, o Vakarų Australijos valstijos premjero pareigas einantis Rogeris Cookas užsiminė apie galimybę įvesti naujus suvaržymus jaunių lenktynėms. 

„Galvoju, kad mums reikia išnagrinėti visas esamas saugumo priemones“, – visuomeniniam transliuotojui ABC sakė jis. 

Mike'as Sprlyanas iš organizacijos „Junior Dragster Australia“ vietos žiniasklaidai sakė, kad jaunių lenktynėse dalyvauja vaikai nuo aštuonerių iki 17 metų ir kad pradedantieji lenktynininkai, tokie kaip Anita, pasiekia greitį iki 50 km per valandą. Pagal taisykles jie gali važiuoti iki 96 km/val greičiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.