Vaidotas Žala atskleidė, kokie gedimai jį sustabdė viduryje greičio ruožo

Fiambalos miestelio apylinkėse vykęs 11-as Dakaro ralio greičio ruožas, pavadintas „Super Fiambala“, nebuvo ilgas, palyginti su kitomis maratono dienomis, – vos 280 kilometrų.

Po vakarykštės nesėkmės ekipažas bendroje įskaitoje iš 13-os nukrito į 19-ą vietą.<br>Vytauto Dranginio nuotr.
Po vakarykštės nesėkmės ekipažas bendroje įskaitoje iš 13-os nukrito į 19-ą vietą.<br>Vytauto Dranginio nuotr.
Po vakarykštės nesėkmės ekipažas bendroje įskaitoje iš 13-os nukrito į 19-ą vietą.<br>Vytauto Dranginio nuotr.
Po vakarykštės nesėkmės ekipažas bendroje įskaitoje iš 13-os nukrito į 19-ą vietą.<br>Vytauto Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 11:45 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:12 PM

Tačiau vidutinis greitis čia nedidelis, todėl net lyderiai užtruko ilgiau nei keturias valandas.   

„Agrorodeo“ komandos ekipažas, Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu, „Super Fiambala“ įveikė per 9 val. 13 min. 1 sek. ir užėmė 37-ą vietą.

Greičiausias vienuoliktame Dakaro ralio etape automobilių įskaitoje buvo Bernhardo ten Brinke ir Michelio Perino ekipažas, visus 280 kilometrų įveikęs per 4 val. 10 min. 54 sek. Bendroje įskaitoje vis dar pirmauja Carloso Sainzo ir Lucaso Cruzo ekipažas.

Buvo ne viena problema

Šiame etape „Agrorodeo“ komandos „Toyota Hilux“ susidūrė su techninėmis problemomis. Jas išspręsti pavyko negreitai – ekipažas trasoje prastovėjo ir remontui sugaišo bene 4 valandas.

Pirmoje greičio ruožo dalyje V.Žala su S.Jurgelėnu važiavo aukštu tempu ir užėmė 16 poziciją, tačiau lūžusi „Toyota Hilux“ vairo traukė, o po to – pusašis, nutraukęs ir stabdžių žarnelę, ekipažą sustabdė ilgam.

„Šiandien sportas baigėsi, rytoj prasideda išgyvenimas. Greičio ruožo pradžioje viskas klostėsi gerai, tačiau vėliau patyrėme techninių nesklandumų ir kol susitvarkėme, užtrukome keletą valandų.

Lieka trys dienos, kovosim iki finišo“, – trumpai po finišo greičio ruožą apibūdino V.Žala.

Po šios nesėkmės ekipažas bendroje įskaitoje iš 13 vietos nukrito į 19-ąją.

Kitiems lietuviškų komandų ekipažams „Super Fiambala“ sekėsi geriau. Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu užėmė 17 vietą, Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu – 24-ąją.  

Bendroje įskaitoje šie ekipažai užima atitinkamai 15-ą ir 32-ą vietas. Motociklininkas Balys Bardauskas finišą pasiekė 77 vietoje, o bendroje įskaitoje užima 82 poziciją.

Laukia ilga kova

Ketvirtadienį Dakaro ralio automobilių įskaitos dalyvių laukia ilgiausias greičio ruožas visame maratone – 523 kilometrai.

Dar 270 kilometrų sudarys pervažiavimas tarp bivuakų, tad per dieną sportininkams kelyje iš Čilesito į San Chuaną teks įveikti beveik 800 kilometrų.

Dvyliktame Dakaro etape laukia įvairių tipų keliai ir jų dangos: du trečdalius sudarys gruntas, apie ketvirtadalį – smėlis. Lenktynininkai taip pat prisimins aukštikalnių sukeliamas problemas, nes pakilti teks į 3,6 kilometro aukštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.