Ilgiausias Monte Karlo ralio greičio ruožas – klastingas ne tik lietuviams

Ketvirtadienį vėlai vakare buvo duotas startas Alpėse vykstančiam WRC etapui. Pirmąją lenktynių dieną 67 ekipažai turėjo įveikti du greičio ruožus. Pirmasis 37 kilometrų ruožas buvo pats ilgiausias.

Sebastienui Ogier teko apsisukinėti trasoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sebastienui Ogier teko apsisukinėti trasoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pirmosios Monte Karlo ralio dienos akimirkos.<br>Aistės Kirsnytės nuotr.
Pirmosios Monte Karlo ralio dienos akimirkos.<br>Aistės Kirsnytės nuotr.
Pirmosios Monte Karlo ralio dienos akimirkos.<br>Aistės Kirsnytės nuotr.
Pirmosios Monte Karlo ralio dienos akimirkos.<br>Aistės Kirsnytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 6:25 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 6:28 PM

Jis buvo ir negailestingas ne tik Lietuvai atstovaujantiems Deividui Jociui ir Donatui Zvicevičiui, bet ir Monte Karlo ralio lyderių dešimtukui.

Prancūzui teko apsisukti

Pirmasis su netikėtumu susidūrė praėjusių metų Monte Karlo ralio čempionas, prancūzas Sebastienas Ogier. Jam greičio ruože teko apsisukti. Visgi prancūzas daug laiko neprarado ir buvo pirmas.

Kiek prasčiau sekėsi lyderio penktuoju numeriu pažymėtam „Huyndai WRC“ automobiliui. Belgo Thierry Neuville'o ekipažas, kuris bandojame važiavime buvo pirmas, nuvažiavo nuo kelio ir kol padedami žiūrovų išsikapstė, prarado labai daug laiko.

Šis ekipažas po pirmojo greičio ruožo bendroje įskaitoje užėmė 21-ą vietą.

Lietuvis finišavo be stabdžių

Tuo metu „Arctic Energy World Rally team“ komandai atstovaujantiems lietuviams Deividui Jociui ir Donatui Zvicevičiui teko susidurti su techniniais nesklandumais. Jiems 13-jame pirmojo greičio ruožo kilometre dingo stabdžiai.

Visgi D. Jocius ir D. Zvicevičius saugiai užbaigė likusius kilometrus ir finišavo bendroje įskaitoje užimdami 50-ą vietą. Savo klasėje lietuviai buvo 16-i.

„Tikrai neperkaitinau stabdžių, nes tuomet būna kvapas ar ugnis iš ratų. Šiuo atveju priežastis buvo kita.

Paskutiniuosius 24 kilometrus pirmajame greičio ruože važiavau stabdydamas tik rankiniu. Dėl to antrajame greičio ruože nusprendėme nevažiuoti. Būtume konkurentams pralaimėję apie 20 minučių.

Vietoje to nusprendėme pasinaudoję „super rally” taisykle startuoti penktadienį. Baudos gausime tik 10 minučių“, – grįžęs į serviso zoną sakė D. Jocius.

Antrajame greičio ruože vėl nepralenkiamas buvo prancūzas S. Ogier, už jo sekė belgas T. Neuville'as,  kuris atsiliko vos 1,4 sekundės.

Tarp greičiausių – estų talentas

Trečias geriausią laiką pademonstravo estas Ottas Tanakas, greičio ruože papildomai sugaišęs kiek daugiau nei keturias sekundes.

Bendroje įskaitoje pirmauja S. Ogier, antras – norvegas Andreasas Mikkelsenas, o trečias – ispanas Danis Sordo.

Šiandien Monte Karlo ralio dalyvių laukia sudėtingiausia diena. Jie turės įveikti daugiausia kilometrų greičio ruožuose iš visų WRC pirmo etapo dienų.

Pirmasis automobilis trečiajame greičio ruože startuos 9 val. 51 min. Lietuvos laiku, o paskutinysis dalyvis dieną užbaigs apie 18 val. 49 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.