Virtualių lenktynių čempionato atrankos lyderis pasinaudojo rizikinga taktika

Įpusėjusi „Neste Dream 2 Drive“ čempionato atranka pranoko praėjusius metų statistiką ir pateikė ypatingą lyderį. Mantas Baužys kol kas užsitikrino pirmąją vietą atrankoje, bet tai padarė itin rizikingai.

Atrankoje kol kas pirmauja Mantas Baužys, tačiau jis jau negali pagerinti savo rezultato.<br>Organizatorių nuotr.
Atrankoje kol kas pirmauja Mantas Baužys, tačiau jis jau negali pagerinti savo rezultato.<br>Organizatorių nuotr.
Greičiausių čempionato atrankos dalyvių rezultatai. <br>Organizatorių nuotr.
Greičiausių čempionato atrankos dalyvių rezultatai. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2018, 3:02 PM

Kiekvienas čempionato atrankos dalyvis turi keturis važiavimus, kad įrodytų, jog būtent jis yra tarp tų, kurie nusipelno vietos kitame etape.

Šios atrankos lyderis klaipėdietis M. Baužys per vieną dieną išnaudojo visus važiavimus ir  įveikęs trasą per 1 min. 13.008 s. užsitikrino pirmąją vietą.

Praėjusiais metais jis atrankoje buvo šeštas ir pateko į tolimesnes kovas dėl čempiono titulo. Jam ant kulnų lipa taip pat jau žinomas kaunietis Andrius Šliumba (1 min 13.061 s) ir šio sezono naujokas Edvinas Žadeikis iš Klaipėdos (1 min. 13.127 s.).

Konkurencija pirmajame šešioliktuke šiais metais yra didžiulė – pirmąjį ir šešioliktąjį dalyvius skiria tik pusė sekundės. Naujojo lyderio laukia įtemptas mėnuo, mat visi greičiausieji dar turi važiavimų.

Jau dabar atrankoje yra sudalyvavę 433 žmonės iš visos Lietuvos. Šis skaičius pranoko praėjusių metų rezultatą, tačiau atranka tęsis dar vieną mėnesį.

Galbūt būtent per paskutinį mėnesį kažkam pavyks peržengti kol kas neįveikiamą 1 min. 13 s. ribą.

Primename, kad po atrankos 16 greičiausiųjų pateks į du atkrentamuosius čempionato pusfinalio etapus, kurie vyks balandžio 7–8 dienomis Kaune.

Po jų aštuoni daugiausiai taškų surinkę dalyviai pateks į finalą. Jis susidės iš trijų etapų skirtingose trasose. Greičiausiųjų aštuonetas susirungs Kaune balandžio 15, 22 ir 29 dienomis.

Daugiausiai pergalių surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių „Neste Dream 2 Drive“ čempionu.

Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje „Tauras Racing“.

Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.