Paskutinį balandžio savaitgalį „Nemuno žiede“ sezoną atidarys motociklininkai

Savaitgalį pasitikdami Velykas sportininkai pamažu judės link garažų ir dirbtuvių patikrinti, kokia jų technikos būklė. Iki sezono pradžios liko visai nedaug: paskutinį balandžio savaitgalį sezoną pradės motociklų entuziastai, o netrukus po to į „Nemuno žiede“ rinksis ir automobilių sporto mėgėjai.

Organizatoriai dalyviams kelia du pagrindinius reikalavimus – jie privalo dėvėti visą ekipuotę, o motociklas turi būti techniškai tvarkingas.<br>Edgaro Ščiglinsko nuotr.
Organizatoriai dalyviams kelia du pagrindinius reikalavimus – jie privalo dėvėti visą ekipuotę, o motociklas turi būti techniškai tvarkingas.<br>Edgaro Ščiglinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 5:48 PM, atnaujinta Apr 5, 2018, 12:03 PM

Balandžio 28–29 dienomis į vienintelę žiedinių lenktynių trasą Lietuvoje kvies „Navas racing“ klubas.

Jo nariai šeštadienį organizuoja motociklų sezono atidarymo renginį, o sekmadienį planuojamas nemokama socialinio pobūdžio programa.

Motociklininkai, kurie nori ne tik greitai pavažiuoti, bet ir tobulėti bei mokytis bus kviečiami į prieš sezoną atsinaujinusią Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą.

Siekia užtikrinti saugumą

„Navas racing“ klubo atstovai, pasakodami apie sezono atidarymo šventę bei socialinį renginį akcentavo ne tik galimybę pasivažinėti, bet ir saugumą.   

„Į trasą kviečiame tiek profesionalus, tiek norinčius tokiais tapti. Žinoma, rūpinamės saugumu taip, kaip galime ir renkamės tik savo darbą išmanančius medikus ir teisėjus. Norisi, kad savo saugumu rūpintųsi ir patys dalyviai.   

Sezonas naujas, o lūkesčiai – tradiciniai. Renginiuose laukiame tik atsakingų ir visa ekipuote apsirūpinusių motociklininkų.

Varžtus po žiemos taip pat reiktų pasitikrinti – renginiuose galima dalyvauti tik su tvarkingu motociklu. Šiuos du reikalavimus atitinkantys sportininkai – mielai laukiami“, – pasakojo organizatoriai.

Jie pridūrė, kad renginyje dalyvauti kviečiami ir tie, kurie neturi motociklų, tačiau nori gerai praleisti laiką su bendraminčiais motociklų sporto entuziastais.

Ragino dalyvius registruotis

Nors sezono atidarymo šventė ir socialinis renginys planuojami paskutinį balandžio savaitgalį, registracija į juos jau prasidėjusi.

Patys nekantriausi motociklų sporto entuziastai žino, kad visiems norintiems saugiai pasivažinėti uždaroje Kačerginės „Nemuno žiedo“ vietos gali ir neužtekti.

Šeštadienio sezono atidarymo metu, kaip ir visada, dalyvius organizatoriai padalins į keturias grupes. A grupę sudarys patys greičiausi motociklininkai, po kurių dar seks B, C ir D grupės.   

Jos bus suformuotos pagal įgūdžius, gebėjimą išvystyti lenktynių tempą ir parodytą trasos rato įveikimo laiką.

Naujokams patars profesionalai

Klubo organizuojami renginiai neapsiriboja vien treniruotėmis. Jau susiformavo tradicija, kad trasoje susirinkę profesionalai dalijasi patarimais ir padeda motociklų sporto naujokams tobulėti.

Pirmajame šių metų renginyje dalyvaus tokie žmonės, kaip 2017 metų „Superbike“ įskaitos Lietuvos čempionas Kęstutis Stankūnas, 2013 metais tos pačios įskaitos čempionu tapęs Vitas Lopinys ir B600 klasės 2017 metų sezono nugalėtojas Evaldas Štrapėla.

Bus aptariamos visos aktualios temos: nuo motociklų valdymo bei priežiūros iki būtinų saugumo priemonių ir aprangos elementų.

Sezoną motociklų technikos entuziastai galės pradėti gilindami žinias apie tai kaip reikia sėdėti važiuojant trasoje arba gauti konsultacijas praktinėmis temomis.  

Organizatoriai praneša, kad jau po Velykų bus galima sulaukti daugiau informacijos apie būsimus renginius.

Daugiau informacijos dalyviams apie sezono atidarymo savaitgalio renginius bei registracijos formą galite rasti – organizatorių interneto svetainėje nrc.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.