Šeštadienį Kačerginėje – nemokamas egzaminas teisėjams ir sportininkams

Pirmą kartą „Nemuno žiedo“ trasoje Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) ir žiedo komitetas organizuoja nemokamą renginį, skirtą tiems, kurie nori įgyti sportininko licenciją ir tiems, kurie ketina teisėjauti varžybose.

Renginio metu išklausiusieji teoriją įgūdžius galės pritaikyti praktiškai.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Renginio metu išklausiusieji teoriją įgūdžius galės pritaikyti praktiškai.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 11:58 AM

„Gegužės 5 dieną kviečiame visus į nemokamą renginį gerinti įgūdžius: tiek teorinius, tiek praktinius.

Ir teisėjams, ir vairuotojams labai svarbios papildomos praktikos valandos trasoje teisėjaujant ar sukant ratus.

Planuojamo renginio metu išklausiusieji teoriją galės pritaikyti įgūdžius praktiškai – imituojant varžybas, provokuojant teisėjus ir atvirkščiai – vairuotojus“, – sakė žiedo komiteto pirmininkė Inga Juškevičiūtė.

Ji žadėjo, kad renginyje ne tik visiems sportuojantiems ir teisėjaujantiems ne tik bus suteikta proga pritaikyti turimas žinias, bet ar įgyti naujų.  

Trasoje – ir profesionalai

Kaip teigia LASF atstovė I. Juškevičiūtė, renginys turėtų sudominti ne tik naujokus, bet ir profesionalus, kurie galės pasidalinti savo sukaupta patirtimi bei įgūdžiais bei nemokamai pasitreniruoti prieš sezoną atsinaujinusioje Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.

Teisėjams ir sportininkams teorines paskaitas ves profesionalių teisėjų klubo „Startas“ teisėjai Marius Mikuševičius, Remigijus Antanavičius, Vaiva Šlėderienė.

Tuo metu lenktynininkų žinias vertins tikri profesionalai, tarp kurių – daugkartinis žiedinių lenktynių čempionas Ramūnas Čapkauskas ir vienas „Simuliatorių akademijos“ įkūrėjų ir instruktorių Ignas Abečiūnas.

„Visai nesvarbu, ar planuojantis dalyvauti trasoje yra profesionalus vairuotojas, mėgėjas ar teisėjas – visiems būtina registracija.

Trasa nėra guminė, tad sportininkus grupuosime pagal tai, kiek kompetencijos jie turi, kokia technika planuoja treniruotis – su saugos lankais ar be.

Bet kokiu atveju, visų, planuojančių dalyvauti, prašome pasirūpinti reikiama apranga, o be šalmų į trasą važiuoti bus draudžiama“, – pasakojo I. Juškevičiūtė.

Šis etapas – papildomas renginys tiems, kuriems trūksta vieno praktikos laiptelio iki aukščiausios D kategorijos licencijos.

Taip pat, tai – puiki proga teisėjams susipažinti tiek su žiedo disciplina, tiek su darbo trasos postuose subtilybėmis.

Nors teisėjų ir vairuotojų laukia skirtingos teorinių paskaitų programos, abi grupės besimokančiųjų turės progą naujas žinias pritaikyti ir praktiškai.  

Naujokams – slalomas

Po ryte prasidėjusios registracijos, grupėmis teisėjai ir sportininkai bus kviečiami dalyvauti „Sidabrilis“ komandos vedamuose pirmosios pagalbos kursuose ir klausytis privalomų teorinių paskaitų.

Tuo metu profesionalai galės vėžintis trasoje bei vežti keleivius, mokyti trajektorijų, taisyklingos sėdėsenos ar kitų būtinų važiavimui žiedo trasa elementų.

Po pietų pertraukos, automobilių sporto naujokai bus kviečiami išmėginti slalomo trasą, išsidėsčiusią pagrindinės „Nemuno žiedo“ trasos starto tiesiojoje – tuo rūpinsis „Kauno technikos kolegijos“ studentai.

Po slalomo važiavimai trasoje planuojami sesijomis ir grupėmis pagal techniką, greitį ir įgūdžius.

Šeštadienis susidės iš trijų dalių: registracijos, teorijos ir praktikos. Dienos pabaigoje – visi renginio dalyviai gaus pažymėjimus.

Daugiau apie renginį – Lietuvos automobilių sporto federacijos ir žiedo komiteto socialinio tinklapio „Facebook“ paskyrose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.