Artėjantį savaitgalį Rygoje – istorinės formulės ir intriga ištvermės lenktynėse

Šį savaitgalį, birželio 9–10 dienomis, Rygos „Bikernieki“ trasoje rinksis pati įvairiausia technika: nuo istorinių „Formula Junior“ iki ištvermės lenktynėms ruoštų automobilių. 

Arūnas Gečiauskas su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ vejasi „Lamborghini Gallardo“.<br> Organizatorių nuotr.
Arūnas Gečiauskas su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ vejasi „Lamborghini Gallardo“.<br> Organizatorių nuotr.
„Formula Junior“ bolidai.<br> Ad Infinitum nuotr.
„Formula Junior“ bolidai.<br> Ad Infinitum nuotr.
Ištvermės lenktynių BEC 4H pirmojo etapo akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Ištvermės lenktynių BEC 4H pirmojo etapo akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 11:58 AM

Kartu su Baltijos šalių trumpųjų nuotolių lenktynėmis (Baltic Touring Cars Championship – BaTCC), 4 valandų ištvermės serija (BEC 4H) įvyks ir per pasaulį keliaujančių istorinių formulių varžybos. 

Iš Kačerginės – į Rygą

Praėjusį savaitgalį daugelis žiedinių lenktynių ir istorinės technikos mėgėjų rinkosi šalia Kauno esančiame „Nemuno žiede“. Šioje unikalioje trasoje pirmą kartą varžėsi istorinė technika.   

Renginyje buvo galima išvysti 36 įdomias formules ir istorinių automobilių ekspoziciją. Taip pat netrūko atkaklios kovos dėl podiumo ir avarijų.   

„Formula Junior“ pasiekė tokį lenktynių tempą, kurio galėtų pavydėti didelė dalis šiuolaikinę techniką naudojančių Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato dalyvių. 

Vos 400 kilogramų sveriančios formulės iki 100 kilometrų per valandą įsibėgėja greičiau nei 4,5 sekundės.

Šie bolidai tęs turą per pasaulį ir kitą savaitgalį išmėgins Rygos trasos posūkius. 

Šios varžybų serijos dalyviai – iš Naujosios Zelandijos, Australijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Škotijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Danijos, Švedijos ir netgi Pietų Afrikos.   

Formulių šeštadienį laukia kvalifikacija, o pirmieji startai numatyti sekmadienį, birželio 10 dieną 11 val. ryte. 

Intriga dar prieš startą

Šeštadienis savaitgalio renginio metu – svarbiausias ištvermės lenktynių BEC 4H dalyviams. Jų vidurdienį laukia kvalifikacija, o 16 val valandą – keturių valandų lenktynės, kurios bus transliuojamos tiesiogiai. 

Šiuo metu į antrąjį ištvermės lenktynių etapą užsiregistravo 19 komandų, iš kurių dalis sieks revanšo po pirmajame etape patirtų nesėkmių ir techninių gedimų. Dalis jų pristatys kardinaliai pakeistą techniką.   

Naujų dalyvių bus visose klasėse: A3000 gretas papildė lietuvių komandos „RDsigns racing“ su BMW Z4 ir „Ratmena“ iš Klaipėdos su 3 serijos BMW. 

Tuo metu „A3000+a“ įskaitoje, kurioje naudojama technika su didesnio nei nei 3 litrų darbinio tūrio atmosferiniais varikliais, pasirodė iki šiol „Diesel“ klasėje besivaržiusi „Telšių statybos“ komanda.

Jie iki antrojo etapo spėjo parduoti iki šiol turėtą automobilį ir įsigyti galingesnį BMW.   

Savo kortų dar neatskleidė „DHL Racing Team“ komanda, kuri po didelės avarijos prieš mėnesį neteko itin greito BMW.   

Šiame etape „A3000+t“ – turbinoms aprūpintų automobilių su didesnio nei 3 litrai darbinio tūrio varikliais, įskaitoje – dalyvaus vien lietuviai. 

Šiuo metu į aukščiausias klasėje taikosi „GSR Motorsport“, „London Grill Racing Team“ ir „Energizer Racing“ komandos. Jos varžosi skirtingų gamintojų TCR tipo automobiliais.   

„Diesel“ įskaitoje favorite laikoma „Flash Racing“ komanda su galingu BMW 330. Šis automobilis pirmajame etape negalėjo startuoti dėl variklio gedimo.   

Šios klasės gretas papildė naujau suburta lietuvių „RedusLT“ komanda, startuosianti su „Volkswagen Golf“ automobiliu. 

Startuos 72 dalyviai

Dar viena trumpųjų nuotolių lenktynių serija, kurios pagrindinės lenktynės laukia sekmadienį – BaTCC. 

Pastarąją sudaro net devynios atskiros klasės: BGT, BTC1, „BTC2/TCR Trophy“, „Formula Historic“, „Lada Open“, „National Class“, „Super1600“, VAZ (1300 ir 1600) ir „Volga“.   

Pastarąsias įskaitas būtų galima išskirti į Baltijos šalių ir Latvijos čempionatus, o „Formula Historic“ galėtų skilti į „Formula Easter“ bei „Formula Mondial“ klases, kuriose bolidai skiriasi savo galingumu. 

Be Lietuvos ir Latvijos lenktynininkų, BaTCC lenktynių serijoje varžosi dalyviai iš Estijos, Suomijos, Rusijos ir Baltarusijos. 

Mūsų šalį lenktynėse planuoja atstovauti praėjusio etapo metu visus savo pasiektu lenktynių tempu nustebinęs Arūnas Gečiauskas su „Mitsubishi Evo VIII“. Dėl gedimo ji negalėjo sėkmingai pradėti sezono Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate. 

Toje pačioje įskaitoje planuoja varžytis Robertas Kupčikas su „Porsche Cayman GT4“, Vytenis Gulbinas su BMW M3 ir Kąstytis Volbekas su „Nissan GT-R“.   

Pastarajam pirmajame etape dėl aukščiausių pozicijų kovoti neteko – dar kvalifikacinių važiavimų metu dėl sportinio incidento su Roko Kvedaro vairuojamu „Volkswagen Golf GTI TCR“ jis turėjo pasitraukti iš lenktynių. 

BTC1 įskaitoje Lietuvą kol kas planuoja atstovauti vienintelis Karolis Gedgaudas su „Honda Civic Type-R“ automobiliu. 

„BCT2/ TCR Trophy“ įskaitoje galima sutikti ir mažiau pažįstamų sportininkų iš Lietuvos. Tai bus Aivaras Remeika su „Audi A3“, Alvydas Malakauskas su BMW M3 ir vienintelė kol kas į šį etapą užsiregistravusi moteris Indrė Senkutė– Gedgaudienė su „Volkswagen Golf“.

Lenktynių maratonas Rygoje prasidės jau penktadienį treniruotėmis ir registracija. Daugiau informacijos apie lenktynes, dalyvius ir pilną tvarkaraštį galite rasti organizatorių interneto svetainėje batcc.eu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.