1006 km lenktynių teisėjų komandą papildė olandas Martinas van de Pavertas

Šiandien Palangoje prasidedančios didžiausios Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynės“ – rimtas išbandymas ne tik jose dalyvausiantiems sportininkams ar  komandų vadovams, bet ir varžybų teisėjams bei visam aptarnaujančiam personalui. 

 Iš kairės: „Aurum 1006 km lenktynes“ rengiančios „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis, olandas Martinas van de Pavertas ir sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis.<br> Algimanto Brazaičio nuotr.
 Iš kairės: „Aurum 1006 km lenktynes“ rengiančios „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis, olandas Martinas van de Pavertas ir sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis.<br> Algimanto Brazaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 5:42 PM

Teisėjų korpusui vadovaus lenktynių sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis, kuris čia dirba nuo pat pirmųjų 2000-aisiais vykusių lenktynių. Jam padės varžybų vadovas Marius Mikuševičius.

Atvyko tiesiai į darbą

Devynioliktą kartą vykstančių automobilių ilgų nuotolių lenktynių komisarų gretas papildė vienas autoritetingiausių šios srities užsienio specialistų – olandas Martinas van de Pavertas.

Tiesiai iš Palangos oro uosto M. van de Pavertas atvyko kurorto stadioną, kuriame trečiadienį pradėjo darbą „Aurum 1006 km lenktynių“ techninė ir mandatinė komisijos.

„Bet kokias lenktynes puošia galingi, greiti automobiliai ir talentingi juos vairuojantys sportininkai, o mūsų, sporto komisarų priedermė – užtikrinti, kad trasoje vyktų sąžininga kova“, – sakė olandas. 

Siekius paversti realybe autoritetingam specialistui iš Olandijos padės geriausi Lietuvos automobilių sporto teisėjai.

Rimta paspirtis

„Didžiulį pripažinimą pelniusio automobilių sporto komisaro iš Olandijos vizitas – ne tik aukštas ilgų nuotolių lenktynių Palangoje įvertinimas, bet ir rimta paspirtis ir didelė paskata  mums dirbti dar akyliau, – sako „Aurum 1006 km lenktynių“ teisėjų korpusui vadovaujantis G. Smetonis. 

– Kartu tai bus ir unikali proga pasitikslinti, pasitarti kaip traktuoti vieną ar kitą pražangą, kad mažiau nukentėtų sportininkai ir žiūrovai, o kartu ir nebūtų pažeistas sportinis sąžiningo lenktyniavimo principas“.   

Pasak G. Smetonio, teisėjai visada atidžiai stebi lenktynininkus. Jie budriai seka kiekvieną manevrą trasoje, taip pat neleistinas veikas techninio aptarnavimo zonoje. 

Teisėjų komandos vadovas pažymėjo, kad arbitras negali turėti asmeninių simpatijų, juolab – antipatijų, privalo išlikti visiems vienodai objektyvus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.