Ralyje „Aplink Lietuvą“ – specialus slalomas elektromobiliams

Turtingiausią istoriją turinčiame ralyje „Aplink Lietuvą“, kuris pirmą kartą vyko 1931 metais, kaskart kuriama ypatinga istorija. 1996 metais pirmą kartą su sportininkais profesionalais ir mėgėjais jėgas išbandė ir lenktynininkai su negalia. 

 Elektromobiliams paruošė specialų slalomą.<br> Organizatorių nuotr.
 Elektromobiliams paruošė specialų slalomą.<br> Organizatorių nuotr.
 Elektromobiliams paruošė specialų slalomą.<br> Organizatorių nuotr.
 Elektromobiliams paruošė specialų slalomą.<br> Organizatorių nuotr.
 Elektromobiliams paruošė specialų slalomą.<br> Organizatorių nuotr.
 Elektromobiliams paruošė specialų slalomą.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-09-05 17:51, atnaujinta 2018-09-05 17:55

Dar po dešimties metų, 2016-aisiais, startavo elektromobiliai. Padarę metų pertrauką, organizatoriai vėl kviečia lenktyniauti elektrines transporto priemones. Rugsėjo 6 d., ketvirtadienį, Tauragėje specialiai įrengtoje slalomo trasoje, bus surengtos tik elektromobiliams skirtos lenktynės. Jų dalyviai varžysis dėl naujojo „Nissan e-NV200 40 kWh“ taurės.

„Ralį organizuojantis „Lietuvos automobilių klubas“ visuomet ieško naujų idėjų. Suprantame, kad automobilių sportas nestovi vietoje ir visuomet stengiamės būti pirmieji, pasiūlę įdomiausias naujoves. 

Lietuvoje elektromobilių vis daugėja, natūralu, kad už jų vairo sėda vis daugiau greičio mėgėjų. Elektromobilių pagreitėjimas labai įspūdingas, bet gatvėse greičio pedalo iki dugno spausti nevalia. Todėl ir kviečiame visus palenktyniauti specialiai įrengtoje ir saugioje slalomo trasoje. 

Tauragės savivaldybė bene pirmoji savo reikmėms įsigijo elektromobilį, labai aktyviai planuoja infrastruktūrą, taigi nenuostabu, kad pritarė mūsų idėjai ralio „Aplink Lietuvą“ apsilankymo mieste metu surengti papildomas lenktynes“, - sakė „Lietuvos automobilių klubo“ prezidentas Rolandas Dovydaitis.

Dėl naujojo „Nissan e-NV200 40 kWh“ taurės galės varžytis bet koks elektromobilis, net ir eksperimentinis. Lenktynių trasa nebus labai sudėtinga, taigi dalyvauti gali bet kuris vairuotojas, turintis B kategorijos vairuotojo pažymėjimą. 

Nors tai varžybos, bet organizatoriai labiausiai džiaugiasi tuo, kad visi dalyviai galės nemažai laiko pabendrauti su tauragiškiais ir skleisti elektromobilizmo idėjas. „Nissan Nordic“ komunikacijos vadovas Mindaugas Plukys sako nebijantis konkurencijos dažniausiai Lietuvos keliuose sutinkamiems „Nissan“ elektromobiliams. 

„Taip, visuomet norisi nugalėti. Tiek parduodant daugiausiai elektromobilių, tiek varžantis lenktynių trasoje. Todėl kviečiu dalyvauti visus, juk galų gale laimės geriausias vairuotojas, sugebantis geriausiai suvaldyti savo elektromobilį, kokios markės jis bebūtų. Kviečiame registruotis, dalyvauti bei praleisti puikų ketvirtadienio vakarą tarp bendraminčių Tauragėje. Juo labiau, kad dalyvavimas varžybose visiškai nemokamas“, - kvietė M.Plukys.

„Nissan LEAF“ yra populiariausias elektrinis automobilis: nuo 2010 m., kai buvo pristatytas pirmosios kartos modelis, šių automobilių parduota daugiau nei 340 000 vienetų.

Elektromobiliai į Tauragę suvažiuos rugsėjo 6 d. 18.00 val. Po pusvalandžio jie išriedės į slalomo trasą, o 19.30 įvyks apdovanojimo ceremonija. Tuo pačiu metu į Tauragės Pilies aikštę atvyks ir pirmieji ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.