Stipriausi Lietuvos šonaslydininkai sezoną užbaigs Kačerginėje

Rugsėjo 15–16 dienomis paskutinį kartą šiais metais Kačerginės „Nemuno žiede“ vyksiančiose varžybose dalyvaus 50 sportininkų. Lietuvos šonaslydžio čempionato „Street“ ir „Pro“ lygų dalyviams kompaniją palaikys ir svečiai iš Latvijos.

 Kačerginės „Nemuno žiede“ paskutinį kartą šiais metais susigrums stipriausi šalies šonaslydininkai.<br> Organizatorių nuotr.
 Kačerginės „Nemuno žiede“ paskutinį kartą šiais metais susigrums stipriausi šalies šonaslydininkai.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 10:07 AM

„Braliukų mūšiu“ pavadintos finalinės varžybos truks dvi dienas. 

Pasirinko užtikriną variantą

Šeštadienį trasoje važiuos „Street“ lygos sportininkai. Jiems tai priešpaskutinis čempionato etapas, todėl galima tikėtis atkaklios kovos dėl įskaitinių taškų. 

Vėlyvą popietę juos pakeis Lietuvos ir Latvijos „Pro“ lygos sportininkai, kurie įveiks greičiausios sezono trasos konfigūracijos į kalną.

Organizatorius Linas Ramoška prisiminė, kad pernai „Braliukų mūšis“ buvo atšauktas – tuomet besiruošdamas varžyboms miesto gatvėse pervertino savo jėgas ir likus savaitei iki šventės, teko pasiduoti. 

Anot jo, todėl šiais metais pasirinko užtikrintą variantą – „Nemuno žiedą“. 

Laukia latvių pasirodymų

„Įdomioji šių varžybų dalis – tai brolių latvių pasirodymas. Rygoje matydavome, kaip jie lekia it nutiestais bėgiais. 

Populiariausią trasos konfigūraciją jie kartodavo kiekvienose varžybose, tad atvykusiems į vietą lietuviams vien po treniruočių važiavimų pasipriešinti būdavo sunku. 

Situacija metams bėgant keitėsi, o lietuvių sportininkai spėdavo prisitaikyti ir pakovoti dėl geresnių pozicijų. 

Dabar mes kviečiame juos išbandyti mūsų mėgstamą trasos konfigūraciją. Tai jau trečius metus naudojamas išdėstymas su itin greitu 150km/val. pasiekiančiu pradiniu slydimu.

Žinome, kad kolegos iš už sienos greitų trasų nebijo. Treniruotėms skyrėme trejetą valandų šeštadienį ir visą sekmadienio rytą – turėtų užtekti pasiekti lietuvių tempą“, – pasakojo jis.

Kaimynai padidins konkurenciją

L. Ramoška džiaugėsi, kad latviai padidins konkurenciją „Pro“ lygos varžybose.

 „Pro“ lygoje sulaukti pajėgių sportininkų yra sunku. Šios varžybos reikalauja ne tik itin galingo automobilio, bet ir padangų, todėl vieno etapo išlaidos gali viršyti kelis tūkstančius eurų. 

Mažoje šalyje nedaug sportininkų, kurie gali tai sau leisti.  Su tomis pačiomis bėdomis susiduria ir latviai bei estai. 

Jungtinės „Pro“ lygos varžybos padeda padidinti konkurenciją. Šiemet tokių etapų buvo nedaug – po vieną kiekvienoje šalyje.
 
Kitais metais planuojama sujungti aukščiausių lygų varžybas visose šalyse“, – pasakojo organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.