Pasaulio ralio kroso čempionatui besiruošiančioje lietuvių komandoje – svarbūs pokyčiai

Ernesto Staponkaus lenktynių komanda „ESmotorsport-BRGroup“ į savo gretas pritraukė ne tik žinomus lenktynininkus, bet ir profesionalius inžinierius bei mechanikus.

 Sebastienas Lesonneuras vadovaus „ESmotorsport-BRGroup“ inžinierių komandai.<br> Vytauto Pilkausko nuotr.
 Sebastienas Lesonneuras vadovaus „ESmotorsport-BRGroup“ inžinierių komandai.<br> Vytauto Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 4:23 PM

Tokios automobilių sporto ikonos kaip Dakaro ralio žvaigždė Nasseras Al-Attiyah ar „Hyundai Motorsport“ komandos lenktynininkas-bandytojas Kevinas Abbringas privertė nustebti ne vieną automobilių sporto gerbėją. 

Dar vienas žinomas vardas

Šią savaitę pasigirdo ir dar viena žinia, kuri anot komandos atstovų, įrodo, kad jų tikslai – patys aukščiausi. 

Lietuvio ralio kroso komandos inžinieriams vadovaus 20 metų autosporto patirtį turintis, penkis metus gamyklinėje „Hyundai Motorsport“ ralio komandoje inžinieriumi dirbęs prancūzas Sebastienas Lesonneuras.

Paskutiniuosius metus ralio kroso čempionate jis atstovavo „Audi“ gamyklinei komandai. 

50 proc. ar net daugiau komandų pilotams pergales pasiekti padeda tiksliai dirbanti mechanikų, inžinierių ir konstruktorių komanda. 

E. Staponkus didžiuojasi, kad „ESmotorsport-BRGroup“ savo gretose turi ne tik profesionalius lenktynininkus, bet ir didelę patirtį sukaupusių inžinierių kolektyvą.   

Padėjo siekti pergalių

Vienas tokių yra komandos technikos direktorius prancūzas S. Lesonneuras. 

Jis prieš tai dirbo gamyklinėje „ESK Audi sport“ komandoje ir vadovavo technikų komandai, kuri prižiūrėjo ralio kroso lenktynininko Andreaso Bakkerudo automobilį.   

Norvegų lenktynininkas Pasaulio ralio kroso čempionate iškovojo dvi pergales, o šiais metais sezono įskaitoje užėmė trečiąją vietą.   

S. Lesonneuras. buvo atsakingas už šio piloto automobilio reguliavimą. Taip pat jis formavo komandos strategiją lenktynių metu.

Pasak prancūzo, nors Pasaulio ralio kroso čempionatui „Esmotosport – BRGroup“ komanda yra kuriama nuo nulio, ji pajėgi kovoti su senbuviais.

„Man patinka šios komandos, o ypač Ernesto, užsibrėžto tikslo siekimas, kuris paremtas didele aistra automobilių sportui. 

Komanda kuriama visiškai nuo nulio. Tačiau jau dabar ji turi itin tvirtą bazę bei pagrindą, kurios ašis yra naujasis „Škoda Fabia WRX“ automobilis“, – kalbėjo S. Lesonneuras. 

Laukia sunkūs metai

Pasak S. Lesoneuro, šie metai komandai nebus lengvi.

„Nuo pat pirmųjų startų turime parodyti geriausia, ką galime, o 2020 metais jau galėsime kovoti dėl aukščiausių pozicijų. 

Komanda tam turi visas reikalingas sudedamąsias dalis, tačiau šiemet privalome pagerinti automobilio patikimumą ir toliau jį tobulinti“, – artimiausius komandos tikslus ir uždavinius dėstė prancūzas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.