Prie „Winter Rally“ starto stoti žada Dakaro žvaigždė

Pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape „Winter Rally“ varžysis visame pasaulyje žinomas Dakaro ralio lenktynininkas Siarhei Viazovich, pranešė renginio organizatoriai.

 Siarhei Viazovich ir Benediktas Vanagas.<br> R.Šeškaičio nuotr.
 Siarhei Viazovich ir Benediktas Vanagas.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 11:57 AM, atnaujinta Jan 3, 2019, 12:15 PM

Benediktas Vanagas savo socialinių tinklų profiliuose pranešė, jog oro uoste sutiko Dakaro lenktynininką S. Viazovich. „General Financing team Pitlane“ komandos pilotas su savo komanda keliavo į 2019-tųjų Dakarą, kuris vyksta Pietų Amerikoje, Limoje. Ten abu sportininkai sausio 7 d. stos prie sunkiausių pasaulio lenktynių starto. 

S. Viazovich Dakare rungiasi sunkvežimių (T4) klasėje po MAZ komandos vėliava. 39-erių baltarusas Dakare dalyvaus jau 7 kartą. Nuo 2013 metų maratone besirungiantis lenktynininkas yra užėmęs 27, 11, 34 ir 13 vietas, 2016 metais nefinišavo, o 2018 metais užėmė antrą vietą ir lipo ant čempionų pakylos. Tai yra aukščiausia Baltarusijos istorijoje užimta vieta Dakaro lenktynėse. 

Per trumpą susitikimą Amsterdamo oro uoste S. Viazovich patvirtino jau kelis mėnesius sklindančius gandus apie dalyvavimą „Winter Rally“. 

Sportininkas patikino, jog ketina atvykti į Lietuvą dalyvauti pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape su „Mitsubishi“ bolidu. Lenktynininkas svarsto ir apie galimybę dalyvauti visame čempionate, tačiau šis klausimas dar nėra iki galo atsakytas.

„Winter Rally“ šiais metais pasitiks atsinaujinęs: renginys truks dvi dienas, numatyti naktiniai ir dieniniai greičio ruožai, be to atnaujinta net 50 proc. trasų. Organizatoriai teigė esantys paruošę ir daugiau staigmenų dalyviams bei žiūrovams, tačiau tikslesnių detalių neatskleidė. 

Pirmasis Lietuvos ralio čempionatas „Winter Rally“ vyks Utenos ir Molėtų apylinkėse 2019 m. sausio 25–26 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.