„Winter Rally“ dalyviai atskleidė kortas: yra netikėtų naujienų

Kiekvienas ralio sezonas atneša naujovių. Akivaizdu, kad šie metai taip pat bus vaisingi. Tiesa, nauji automobiliai ir keičiami šturmanai – populiariausia naujiena Lietuvos ralio čempionato dalyvių gretose.

 Dovilas Čiutelė.<br> SGR nuotr.
 Dovilas Čiutelė.<br> SGR nuotr.
Numylėtą „Lada“ bolidą pardavęs Dovilas Čiutelė ruošia naują ralio automobilio, o kol kas vairuos 3 serijos BMW.<br> Valdo Čičinsko nuotr.
Numylėtą „Lada“ bolidą pardavęs Dovilas Čiutelė ruošia naują ralio automobilio, o kol kas vairuos 3 serijos BMW.<br> Valdo Čičinsko nuotr.
 Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas.<br> Fotodarius.lt nuotr.
 Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas.<br> Fotodarius.lt nuotr.
 Vytautas Švedas.<br> Edgaro Buiko nuotr.
 Vytautas Švedas.<br> Edgaro Buiko nuotr.
 Vytautas Švedas.<br> Edgaro Buiko nuotr.
 Vytautas Švedas.<br> Edgaro Buiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 1:16 PM, atnaujinta Jan 9, 2019, 3:57 PM

Grįžta Ramūnas Čapkauskas

2018 metų ralio sezone Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas dalyvavo tik pirmajame etape – „Winter Rally“. Daugiau šio tandemo pamatyti nepavyko, o pats R. Čapkauskas dėmesį skyrė žiedinėms lenktynėms.  

Prieš tai „DHL racing team“ ekipažas ralyje turėjo metų pertrauką, tačiau grįžę parodė puikų rezultatą ir finišavo 3 vietoje.

R. Čapkauskas buvo užsiminęs, kad 2019-aisiais grįš į ralį, jeigu išvys konkurencingą aplinką ir jeigu leis biudžetas. Tačiau sugrįžimo priežastys kitokios.

„Labai pasiilgau ralio“, – juokiasi lenktynininkas. 

R. Čapkauskas prisipažino, kad dalyvaus ne tik pirmajame čempionato etape. Planas – važiuoti visą sezoną su nauju šturmanu Kasčiu Torrau. 

Kaip sakė pats lenktynininkas, buvęs šturmanas T. Šipkauskas nori pasilsėti. 

„Kastis yra profesionalus šturmanas, turintis ilgametę patirtį. Jis labai rimtai žiūri į savo darbą, džiaugiuosi, kad važiuosiu su juo“ , – atviravo R. Čapkauskas. 

Sportininkas nesiruošia nieko stebinti – ketina važiuoti greitai, bet užtikrintai. Nors ambicijos laimėti absoliučioje įskaitoje neturi, tačiau savo klasėje planuoja siekti tik aukščiausių rezultatų. 

„Naujojo ralio sezono trasose jausiu malonumą. O tai jausti leidžia ilgametė patirtis, todėl nelėksiu, o važiuosiu pasikliaudamas per 34 sezonus sukauptomis žiniomis. 

Stengsimės viską daryti maksimaliai gerai!“ – geros nuotaikos nestokoja lenktynininkas. 

Laikinai – su kitu šturmanu

Lietuvos žiniasklaidoje jau nuaidėjo žinia, kad Vytautas Švedas įsigijo naują bolidą. 

Šių metų sezone „Juta Racing“ komandos pilotas pasirodys su tarptautinės R5 klasės reikalavimus atitinkančiu bolidu „Volkswagen Polo GTI R5“.  Tiesa, jį išvysime tik antrojoje metų pusėje.

Tačiau tai ne visos žinios iš daugkartinio Lietuvos ralio čempionato nugalėtojo. 

Lenktynininkas atskleidžia, kad pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape „Winter Rally“ nedalyvaus su savo ilgamečiu šturmanu Žilvinu Sakalausku. 

Dėl neatidėliotinų reikalų, kurių data sutampa su pirmuoju čempionato etapu, Ž. Sakalauskas prie komandos prisijungs kiek vėliau. 

V. Švedas atskleidė, kad jo šturmaną pakeis Mindaugas Čepulis, kuris 2018 metų sezone talkino Benediktui Vanagui. 

Sezoną šis ekipažas pradėjo ypač sėkmingai – M. Čepulis su B. Vanagu 2018 metų „Winter Rally“ užėmė pirmąją vietą absoliučioje įskaitoje. 

Sezonui einant į pabaigą B. Vanagas paskelbė, kad 2019 metais Lietuvos ralio čempionate dalyvauti neketina, o jo ateities planai – koncentruotis į užsienyje vyksiančius ralio maratonus.

Vairavo tik „Lada“, bet sės į  BMW

Dovilą Čiutelę įsivaizduoti galima tik už raudonosios „Lada“ vairo. Tačiau registracija į pirmąjį Lietuvos ralio čempionato etapą privertė suklusti – ilgametis lenktynininkas pilotuos BMW bolidą. 

D. Čiutelės „Lada“ jau metus vairuojama kito piloto. Parduotą automobilį pakeitė kitas „Clasic Cup“ modelis, tačiau šis – dar nepasirengtas sezonui. 

Lenktynininkas pasakojo, kad pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape jis varžysis su 3 serijos BMW (E36), kuris anksčiau buvo skirtas žiedinėms lenktynėms. 

„Šis variantas – tarpinis. Jeigu patiks, liksiu prie BMW vairo“, – juokėsi jis. 

Sportininko planuose – visas čempionatas.

„Ralyje nevažiavau jau du su pusę metų. Noriu pasitikrinti savo formą – ar dar esu pajėgus varžytis su kitais. 

Tikiuosi, kad dar nepasenau“, – šyptelėjo D. Čiutelė. 

Kaip teigia pats lenktynininkas, nors planuose matyti visas čempionatas, bet galutinis sprendimas bus priimtas po „Winter Rally“.

Pirmasis Lietuvos ralio čempionatas, „Winter Rally“, vyks Utenos ir Molėtų apylinkėse 2019 metų sausio 25–26 dienomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.