Nelaimė Dakaro ralyje: sunkvežimių lyderis Andrejus Karginovas pervažiavo žmogų

„Kamaz“ komandos lenktynininkas sunkvežimių klasėje Andrejus Karginovas šeštadienį buvo pašalintas iš šių metų Dakaro ralio dėl incidento penktajame greičio ruože.

Sunkvežimių klasės dalyvis pervažiavo žiūrovą.<br>Stop kadras.
Sunkvežimių klasės dalyvis pervažiavo žiūrovą.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2019, 2:35 PM

A.Karginovas pervažiavo žiūrovą ir nuvažiavo tolyn nesustojęs jam padėti, pranešė motorsport.com.

60 metų amžiaus vyras iš Pietų Afrikos Respublikos stovėjo penkių žmonių grupelėje atokiau nuo žiūrovams skirtos stebėjimo zonos.

Kitų žiūrovų užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip A.Karginovas, pasirinkęs kitą kelią nei varžovai, važiavo tiesiai link šios grupelės. Žmonės puolė bėgti, bet vyriškis pargriuvo ir buvo pervažiuotas sunkvežimio.

Po incidento lenktynininkas nesustojęs nuvažiavo tolyn.

Nukentėjęs vyras per plauką išvengė žūties. Jis buvo skubiai išvežtas į Arekipos ligoninę, kur paaiškėjo, kad jam sulaužytas blauzdikaulis.

Po šio įvykio Dakaro ralio organizatoriai ASO pranešė, kad A.Karginovas yra šalinamas iš tolimesnių varžybų.

„Dalyvis buvo pašalintas iš ralio komisarų žiuri sprendimu už tai, kad nesustojo padėti sužeistam žiūrovui“, – teigiama pranešime.

Jie pabrėžė, kad A.Karginovas diskvalifikuojamas ne dėl pačios avarijos, o dėl to, kad po jos nesustojo žmogui padėti.

Dakaro ralyje dalyviai yra skatinami padėti ištiktiems nelaimės, jiems yra skirta speciali išimtis – laikas, sugaištas padedant, yra atimamas iš bendro rezultato, todėl sportininkas nieko nepraranda.

Tai penktajame ruože parodė motociklininkas Samas Sunderlandas, sustojęs padėti griuvusiam ir susižalojusiam varžovui Pablo Goncalvesui. 14 vietoje finišo liniją kirtęs S.Sunderlandas netrukus buvo paskelbtas nugalėtoju.

„Kamaz“ komandos vadovas Vladimiras Čaginas, pats septynis kartus nugalėjęs Dakaro ralio sunkvežimių klasėje, sprendimą pašalinti A.Karginovą pavadino labai šiurkščiu.

Pasak jo, lenktynininkas nesuprato, kad pervažiavo žiūrovą, iki pat tada, kai po finišo pasiekė Arekipos bivaką.

„Maršrute yra daug žiūrovų, o sudėtingiausiose dalyse jų ypač daug, pasiskirsčiusių įvairiomis grupelėmis, – aiškino V.Čaginas. – Kai jis važiavo į vieną įkalnę, kelyje buvo penkių žiūrovų grupelė. Keturi sugepėjo pasitraukti, bet vienas griuvo smėlyje ir jo koja pateko po galiniu sunkvežimio ratu.“

„Andrejus, žinoma, to nematė – tai buvo įkalnė ir viskas, ką matai pro priekinį stiklą, yra dangus ir kalno viršūnė, taigi jis apie incidentą sužinojo tik atvykęs į bivaką.

Tai buvo ištirta organizatorių ir, mūsų nuostabai, jie nusprendė priimti labai griežtą sprendimą diskvalifikuoti ekipažą. Mes buvome labai nustebę tokiu sprendimu, bet negalime teikti protesto dabar, tik po lenktynių. Taigi turime priimti tai ir tęsti lenktynes su trimis ekipažais“, – dalyvius teisino komandos vadovas.

Vis tik iš įrašo matyti, kad jo teiginiai nėra tikslūs – didžiąją atstumo dalį link žiūrovų sunkvežimis važiavo nedidele nuokalne, o žmonės stovėjo atviroje teritorijoje.

Kartu ši nelaimė primena ir žiūrovų atsakomybę autosporto renginių metu būti tik specialiai jiems skirtose zonose ir nerizikuoti savo gyvybe dėl geresnio vaizdo.

A.Karginovas, Dakaro ralyje startavęs kartu su šturmanu Andrejumi Mokejevu ir mechaniku Igoriu Leonovu, Dakaro ralį laimėjo 2014.

Pernai vietoje Dakaro ralio jis buvo pasirinkęs startuoti senosiomis Dakaro trasomis vykstančiose „Africa Eco Race“, bet šįmet vėl papildė „Kamaz“ komandą.

2019-ųjų Dakaro ralyje jis nugalėjo dviejuose iš penkių greičio ruožų ir buvo bendrosios įskaitos lyderių trejetuke kartu su „Kamaz“ ekipos kolegomis Eduardu Nikolajevu ir Dmitrijumi Sotnikovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.