Išrinktas naujas LASF prezidentas: Saulius Girdauskas keičia Romą Austinską

Šeštadienį įvyko visai Lietuvos automobilių sporto bendruomenei svarbūs rinkimai. Per Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) tikrųjų narių suvažiavimą buvo išrinktas naujas federacijos prezidentas.

Saulius Girdauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Girdauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Girdauskas su dukra Justina.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Girdauskas su dukra Justina.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 25, 2019, 12:28 PM, atnaujinta Mar 25, 2019, 12:37 PM

Naujuoju prezidentu išrinktas Saulius Girdauskas, o dabartinis LASF vadovas rinkimuose jam nusileido vos vienu balsu.

„Norėčiau visiems padėkoti už pasitikėjimą, palaikymą bei sveikinimus. Nekantrauju kuo greičiau pradėti darbus. Dar kartą ačiū visiems“, – po rinkimų dėkojo S.Girdauskas.

Po rinkimų pastaruosius ketverius metus LASF vadovavęs R.Austinskas išplatino padėką visai autosporto bendruomenei ir naujajai vadovybei linkėjo išnaudoti pakilimo laikotarpį šalies automobilių sportui dar labiau sustiprinti.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems, su kuriais praleidome pastaruosius ketverius metus dirbdami mūsų šalies automobilių sporto labui. Per ilgametę darbo patirtį autosporte esu pastebėjęs, kad jis vystosi sinusoidėmis. Todėl naujajam LASF prezidentui ir būsimai jo komandai linkiu išlaikyti pagreitį ir maksimaliai išnaudoti pakilimo galimybes, kad organizacija ir visa autosporto bendruomenė dar labiau sutvirtėtų“, – sako R. Austinskas.

Jis teigė pastaruosius ketverius metus su komanda petys į petį dirbę tam, kad Lietuvos automobilių sporto bendruomenę vienijanti organizacija keistųsi, modernėtų ir užsiimtų stipresnes pozicijas. Tiesa, dalis autosporto bendruomenės jam negailėjo kritikos dėl organizacijos valdymo problemų.

„Daugybė renginių, darbas su valstybinėmis institucijomis ir atstovavimas Lietuvos autosporto interesams mūsų šalyje ir užsienyje, automobilių sporto lygio kėlimas – nuo darbo su taisyklėmis iki investuotojų automobilių sporto infrastruktūrai gerinti paieškos, edukacinė veikla su jaunąja karta, galiausiai pačios organizacijos modernėjimas – visa tai telpa į pastaruosius kelerius metus, už kuriuos dėkoju buvusiems drauge“, – sakė R. Austinskas.

Romas Austinskas yra verslininkas, įmonės „Autopaslauga“ savininkas ir vadovas, daugiau nei 30 metų – automobilių sporto entuziastas. 

LASF prezidento poste jis dirbo pastaruosius ketverius metus, organizacijai yra vadovavęs ir anksčiau. 2015 m. R. Austinskas buvo Benedikto Vanago ekipos Dakare vadovas.

Saulius Girdauskas yra buvęs ralio lenktynininkas, penkiskart Lietuvos ralio čempionas. Baigęs lenktynininko karjerą jis pasuko į politiką ir nuo 2003 metų yra Darbo partijos narys. 2004-aisiais su šia partija buvo išrinktas į Seimą, vėliau dirbo Kauno miesto savivaldybės taryboje, ėjo susisiekimo viceministro pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.