Šeštadienį vykusiose motociklų lenktynėse – lietaus ir šampano purslai

Nors oras motociklų varžyboms pats tinkamiausias – lietų keitė šaltas vėjas ir kartais pasirodanti saulė, dalyvių tai neišgąsdino.

 „Baltic Motorcyclists Championship“ pirmojo etapo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 „Baltic Motorcyclists Championship“ pirmojo etapo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 1:08 PM, atnaujinta May 6, 2019, 1:09 PM

Trasoje ratus suko daugiau nei 100 motociklininkų: dalis jų treniravosi ir pirmą kartą gyvenime važiavo legendinėje „Nemuno žiedo“ trasoje, o net 70 sportininkų siekė pergalės pirmajame „Baltic Motorcyclists Championship“ etape. 

Rytas prasidėjo treniruotėmis ir vadinamais laisvais važiavimais, kuriuose dalis ruošėsi varžyboms, o kiti – mokėsi iš geriausių.   

Netikėtai prasidėjęs stiprus lietus pakoregavo tvarkaraštį ir planuotą pertrauką reikėjo pradėti valanda anksčiau. Jos metu egzaminą išlaikę ir licencijas gavę „BMA Championship“ dalyviai ruošėsi kvalifikaciniams važiavimams. 

Nesuvaldė motociklo

Po dar vienos treniruočių sesijos prasidėjo ir pirmosios sezono kovos dėl podiumo. 

„Street-Street“ įskaitoje pergalės siekė šeši sportininkai, o „Street-Superbike“ – 20 lenktynininkų. Vienas jų pasitraukė dar apšilimo rato metu – nesuvaldė motociklo.   

Nors sportininkui avarija baigėsi lengvomis traumomis, lenktynes teko stebėti internetu. 

„Street-Street“ klasėje, trečioji vieta teko Andrejui Lukaševičiui, antroji – Mantui Radvilai, o pirmoji – svečiui iš Latvijos – Aleksejui Porazenko.   

Gausioje „Street-Superbike“ klasėje trečioji vieta teko Eimantui Juškauskui iš „Navas Racing Club“, antroji – Feliksui Kairiui, o pirmoji – Gediminui Dušanovui, kaip ir Eimantas, atstovaujančiam „Navas Racing Club“. 

Nesulėtino net lietus

Vėliau trasoje pasirodė sportiniais motociklais lenktyniaujantys dalyviai. Pagal variklio darbinį tūrį ir galią klasės skiriamos į C600 ir C1000. 

C600 trečiąją vietą iškovojo Martynas Vaidila atstovaujantis „Klaipėda Moto Racing team“, antrąją – Tomas Ališauskas, o pirmoji teko Aivarui Zinkevičiui iš komandos „Tu tik vairuok“. 

C1000 klasėje ant trečios vietos podiumo laiptelio lipo Tadas Karvaitis, antrąją vietą iškovojo Armandas Narušis („Venoma“ komanda), o pirmoji atiteko Latvijos lenktynininkui Girtui Auziniui.

Galiausiai trasoje pasirodė ir labiausiai patyrę sportininkai, kurie kovojo B600, B1000, „Superbike“ ir „Supersport“ klasėse. 

Čia užvirus kovoms net ir lynojant rato įveikimo laikas siekė vos 1 minutę 14 sekundžių, o vidutinis greitis trasoje siekė 160 km/val. 

Vyko atkakli kova

B600 įskaitoje Linas Tarasevičius iš „Navas Racing Club“ komanda vos keliomis sekundės dalimis nusileido antrąją vietą užėmusiam Vaidui Stotnai („Tu tik vairuok“), o pirmąją vietą iškovojo Kęstutis Pribelskis („Venoma“). 

B1000 klasėje, trečiąją vietą laimėjo Giedrius Burnovas, antrąją – Marius Blažys, o pirmąją – Vadimas Dementėjus iš „Navas Racing Club“. 

„Supersport“ klasėje antrąją vietą užėmęs Paulius Lubas, atstovaujantis komandą „Superbaikas“, trimis sekundėmis atsiliko nuo pirmąją vietą užėmusio Manto Urmono, atstovaujančio „Venoma“ komandą. 

Jo komandos draugas Jaroslavas Maleiko „Superbike“ įskaitoje iškovojo trečiąją vietą. Antrąją užėmė Dimitrijus Kabanovas atstovaujantis Lietuvos komandą „Navas Racing Club“.   

Pirmąją vietą užtikrintai iškovojo Vitas Lopinys atstovaujantis „Adrenalino centras“ komandą. Visas kovas ir lenktynes žiūrovai galėjo stebėti ne tik trasoje, bet ir tiesiogiai internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.