Žuvo „greičiausia moteris“ pasaulyje, sukrėstas draugas pasidalino jautria žinute

Amerikietė lenktynininkė Jessi Combs, laikyta „greičiausia keturiais ratais važiavusia moterimi“, užsimušė vairuodama automobilį su reaktyviniu varikliu, mėgindama pagerinti savo pačios pasiektą greičio rekordą, trečiadienį pranešė policija.

 „Greičiausia moteris“ užsimušė mėgindama pagerinti savo rekordą.<br> lrytas.lt koliažas
 „Greičiausia moteris“ užsimušė mėgindama pagerinti savo rekordą.<br> lrytas.lt koliažas
 Amerikietė lenktynininkė Jessi Combs.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Amerikietė lenktynininkė Jessi Combs.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Žvakė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvakė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 7:51 AM, atnaujinta Aug 29, 2019, 11:58 AM

Žuvo dykumoje

J. Combs mašina „North American Eagle Project“ sudužo antradienį Alvordo dykumoje šiaurės vakarinėje Oregono valstijoje, o vairuotoja buvo pripažinta žuvusia įvykio vietoje, sakoma policijos pranešime.

39 metų lenktynininkė greičiausios moters titulą pelnė 2013 metais, kai ji pasiekė beveik 399 mylių (642 km) per valandą greitį. Policija nurodė, kad J. Combs užsimušė, kai mėgino pagerinti šį rekordą.

„Jessi Combs buvo paskelbta mirusia įvykio vietoje, – sakoma Harnio apygardos šerifo biuro pranešime. – Šiuo metu sudužimo priežastis nežinoma, ji tiriama.“

J. Combs, taip pat dalyvaudavusi įvairiose JAV televizijos laidose, savo rekordą taip pat mėgino pagerinti pernai spalį.

Kaip pranešė specializuoti leidiniai, jos automobilis tąsyk įsibėgėjo iki 483 mylių (777 km) per valandą, bet dėl mechaninio sutrikimo rekordo nepavyko oficialiai patvirtinti.

Vairuotoja tikėjosi, kad antradienį pasirodys dar geriau.

Patyrusi mechanikė J. Combs buvo užsibrėžusi pranokti anksčiau greičiausia moterimi pasaulyje laikytos moters amerikietės kaskadininkės Kitty O'Neil 1976 metais pasiektą rekordą.

Važiuodama triračiu raketiniu automobiliu „SMI Motivator“ Alvordo dykumoje ji tuomet pasiekė 521,7 mylių (beveik 825 km) per valandą greitį.

Jautri draugo žinutė

J. Combs draugas ir komandos narys Terry Maddenas socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino jautria žinute. 

„Aš nežinau, kaip tai pasakyti, bet turiu tai padaryti. Aš niekada nieko nemylėjau taip, kaip šią moterį ir nebuvau taip mylimas. 

Ji tikrai buvo mano vienintelė ir išskirtinė. Džiaugiausi kiekviena kartu praleista minute. Jos dvasia buvo nepaprasta – tokios anksčiau nepažinau ir kitos jau nebepažinsiu“, – rašė jis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.