„FIA Motorsport“ žaidynėse Lietuvai atstovausiantis Benediktas Čirba baimės nejaučia

Vis daugiau dėmesio pasaulyje susilaukiančios „FIA Motorsport Games“, prasideda ketvirtadienį, startą duodant pačioje Romos širdyje – Koliziejuje. Tiesa, įsikūrimo darbai „Vallelunga“ trasos dalyvių parke prasidės jau trečiadienį, tad visi automobiliai ir technika iš viso pasaulio keliauja trasos kryptimi.

Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
Benediktas Čirba<br>Komandos nuotr.
„Vallelunga“ trasa Italijoje<br>Trasos schema
„Vallelunga“ trasa Italijoje<br>Trasos schema
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-10-29 10:21, atnaujinta 2019-11-16 18:47

Su visais kartu keliauja ir Lietuvos drifto čempiono Benedikto Čirbos automobilis, kurio dizainą „#TeamLithuania“ atstovas pristatė tik prieš pat kelionę.

„Jaučiuosi turbūt gerai, labai laukiu žaidynių. Paskutinės varžybos buvo prieš mėnesį, tad jau vėl knieti pralėkti. Savaitgalį baigėme ruošti ir klijuoti automobilį, taip jau buvome suplanavę, kad pirmadienį krausimės ir keliausime į Italiją.“ – pasakojo B. Čirba.

Penktadienio popietę „Drifting Cup“ dalyvių laukia treniruotės ir kvalifikacija (pastaroji – 18.25 vietos laiku), o didieji finalai – šeštadienį, 16.35 val. kvalifikacijos metu, sportininkai savo gebėjimus demonstruos po vieną.

Pagal surinktus taškus – formuojamos poros finalams. Drifto kovoms bus naudojama pagrindinės trasos tiesioji bei kompleksas, išsidėstęs tarp 11 ir 14 trasos posūkių.

Startui žaidynėse ruošiasi 24 šalių atstovai, ginkluoti pačia įvairiausia technika, tarp jos ir 93 startiniu numeriu pažymėtas B. Čirbos „BMW E46“ automobilis.

Lietuvos sportininkas dėl trofėjaus ir pergalės varžysis su atstovais iš Olandijos, Vengrijos, Rusijos, Portugalijos, Sakartvelo, Italijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rumunijos, Švedijos, Norvegijos, Kuveito, Prancūzijos, Graikijos, Šveicarijos, Bulgarijos, Danijos, Austrijos, Slovakijos, Čekijos ir Maltos.

Pagal deleguotus sportininkus matyti, kad didžiausias susidomėjimas šia sporto disciplina – centriniame žemyne.

Dalyvių parkas Lietuvos atleto nenustebino

Ilgas valstybių sąrašas ir dalyvių pavardės Lietuvos atleto negąsdina: su ganėtinai daug jų sportininkui jau teko susidurti trasoje, tiek taktikos, tiek važiavimo stilius – pažįstami.

„Visada varžovai yra sunkūs, kaip tu į juos bežiūrėsi. Vieni yra greitesni, kiti yra lėtesni: nuo to priklauso ir važiavimo specifika.

Varžantis Baltijos ir Lietuvos čempionatuose, susiduriu su lėtesniais varžovais, o pavyzdžiui, Europos čempionate – susiduriu su greitesniais. O štai šiose žaidynėse bus ir tokių ir tokių varžovų, tad reiks adaptuotis.

Skaitant dalyvių pavardes, nesakyčiau, kad yra labai daug įspūdingų vairuotojų. Tad bandysime kovoti ir iškovoti kuo aukštesnę vietą mūsų šaliai. Juk to ir susirinkome.“ – sakė Lietuvos drifto čempionas Benediktas Čirba.

Jėgas išmėgino su dvylika dalyvių

Panašu, kad kovos su vienais ar kitais dalyviais Lietuvos drifteriui visai ne naujiena: su puse savo šalių drifto „ambasadorių“ jam jau teko išmėginti jėgas važiuojant porinius važiavimus. Kaip sakė pats sportininkas, jei ne varžybų metu, tai treniruočių metu teko su jais varžytis.

Tarp dvylikos jau pažįstamų trasoje varžovų Mevlud Meladze iš Gruzijos, Dmitriy Illyuk iš Ukrainos, kaimynai latvis Edmunds Berzins ir estas Ao Vaida.

Taip pat – Suomijos sportininkas Juha Pöytälaakso, Švedijos delegatas Christian Erlandsson, prancūzas Benjamin Boulbes, Baltarusijos drifteris Dzmitry Nahula, danas Dennis Hansen, austras Daniel Brandner, čekas Michal Reichert ir netgi Maltos atstovas Kane Pisani.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.