Saudo Arabijos sportininkai Dakare: namų sienos dar ne viskas

Vieningai besidžiaugdami į jų šalį persikėlusiu Dakaru, vietiniai Saudo Arabijos lenktynininkai sunkiausiame pasaulyje dykumų maratone nesiruošia likti pasyviais stebėtojais. Pažįstamos kopos ir išmaišyti keliai taps jų koziriu siekiant savo šaliai padovanoti pirmąją pergalę jos istorijoje.

Dakaras keliasi į Saudo Arabiją<br>Komandos nuotr.
Dakaras keliasi į Saudo Arabiją<br>Komandos nuotr.
Dakaras keliasi į Saudo Arabiją<br>Komandos nuotr.
Dakaras keliasi į Saudo Arabiją<br>Komandos nuotr.
Dakaras keliasi į Saudo Arabiją<br>Komandos nuotr.
Dakaras keliasi į Saudo Arabiją<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-12-23 11:15

Rimčiausias pretendentas iškovoti titulą – Yazeedas al Rajhi.

Šeštąjį kartą Dakare startuosiantis lenktynininkas savo ambicijų neslepia. Duodama interviu oficialiai ralio svetainei ryškiausia Saudo Arabijos žvaigždė teigė turinti tik vieną tikslą – iškovoti pergalę.

2020 metų Dakaro startui Yazeed al Rajhi ruošėsi išties atsakingai. Ieškodamas pergalių recepto Saudo Arabijos lenktynininkas pakeitė šturmaną ir į kėdę šalia savęs pasodino patyrusį rusą Konstantiną Zhiltsovą.

Kartu jie įveikė du vietinio čempionato etapus, kuriuose lipo ant nugalėtojų podiumo.

„Yazeed al Rajhi labai geras lenktynininkas. Turėdamas puikų automobilį ir užtektinai patirties jis tikrai pretenduoja į pačius aukščiausius apdovanojimus.

Jei ant nugalėtojų podiumo užvažiuoti ir nepavyks, manau penketuke jį tikrai pamatysime. Papildomą pranašumą jam neabejotinai suteiks namų sienos ir vietinių palaikymas,“ – apie arabą pasakoja Dakaro legenda Antanas Juknevičius.

„Visgi, gerai pažinodamas Yazeedą, žinau, kad koją geram rezultatui gali pakišti nenuspėjamas jo charakteris. Jis gali važiuoti labai protingai, o vėliau smarkiai perspausti ir prisidaryti problemų.

Panaši istorija šiemet nutiko Abu Dabyje, kai po vieno iš tokių epizodų man teko jo „Overdrive“ parvairuoti į bivaką. Šį kartą pagelbėti negalėsiu“,- vietinio herojaus galimybes įvertino Dakaro legenda, „KREDA“ komandos lenktynininkas, Antanas Juknevičius.

Be jau minėto lenktynininko automobilių kategorijoje varžysis dar penki vietiniai ekipažai. Vienas žinomiausių iš jų – Yasir Seaidan – prie Dakaro starto linijos stos trečiąjį kartą. Savo patirtį FIA pasaulio taurės „Cross Country“ raliuose, „Baja“ ir vietiniuose čempionatuose sukaupęs sportininkas dėl aukščiausių vietų gal ir nekovos, tačiau varžydamasis namuose bus tikrai pasiruošęs įkasti lenktynių lyderiams.

Likusios komandos kliausis namų sienomis ir savo jėgas Dakare išbandys pirmąjį kartą, tad jų galimybes pademonstruoti aukštą rezultatą lenktynininkas A. Juknevičius vertino atsargiai: „Pirmąjį kartą čia startuojantys dažniausiai atvyksta pasimatuoti savo fizinių ir psichologinių jėgų ir pamatyti kaip iš vidaus atrodo ralio virtuvė.

Neabejoju, kad vietiniai tas dykumas ant kupranugarių išmaišę skersai išilgai ir tuo pranašumu jie tikrai pasinaudos, tačiau grūdai nuo pelų atsisijos po ketvirtos ar penktos dienos, kai maratonas jau bus įgavęs pagreitį ir pareikalaus maksimalios ištvermės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų