Po Dakaro podiumo – Antano Juknevičiaus ir Benedikto Vanago emocijos

Garsus variklių riaumojimas bei įspūdingoje eilėje išsirikiavusi įvairiausia lenktyninė technika gali reikšti tik vieną – Dakare išaušo podiumo diena. Pirmąjį kartą Saudo Arabijos mieste Džedoje surengtoje ceremonijoje ant podiumo šiemet kilo net 351 dalyvis, pasiruošęs stoti į akistatą su sunkiausiomis pasaulio dykumų lenktynėmis.

 A.Juknevičius ir D.Vaičiulis pasiruošę raliui.
 A.Juknevičius ir D.Vaičiulis pasiruošę raliui.
 A.Juknevičius ir D.Vaičiulis pasiruošę raliui.
 A.Juknevičius ir D.Vaičiulis pasiruošę raliui.
 A.Juknevičius ir D.Vaičiulis pasiruošę raliui.
 A.Juknevičius ir D.Vaičiulis pasiruošę raliui.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-01-04 17:04, atnaujinta 2020-01-04 17:22

Spalvingame savo eilės laukiančiųjų chaose išsiskyrė 318 numeriu pažymėtas „KREDA“ safari stiliaus bolidas. Prie jo vairo – 11-ąjį kartą šiose lenktynėse startuosiantys Antanas Juknevičius ir jo šturmanas Darius Vaičiulis.

„Podiumas tik dar vienas formalumas, tereikia užvažiuoti ir išlipus gerai atrodyti, bet kaip Darius sakė, mes visada gerai atrodom, tad šioje vietoje problemų kilti neturėtų, – prieš podiumą geros nuotaikos nestokojo A. Juknevičius – O jau nusileidus norėčiau kurti automobilį ir dabar pat lėkti į kopas. Bet rytojaus dar teks šiek tiek palaukti.“

Jau tampa įprasta, kad iškart po Dakaro podiumo į trasą dalyviai nelekia. Tiesa, laukti jiems teks neilgai. Pirmasis automobilis iš biuvako link starto linijos vietos laiku pajudės šiek tiek po šeštos ryto, vietos laiku. Dienos greičio ruože kopomis ir akmenuotais keliukais lenktynininkams teks įveikti 319 kilometrų.

Komanda „KREDA“ prie pirmosios šių metų Dakaro starto linijos rikiuosis 18-oje vietoje.

Lietuviai atidžiai sekė visą podiumo ceremoniją ir dar gerokai prieš pasirodant kitai Lietuvos komandai Benediktui Vanagui bei Filipe Palmeiro ragino vieni kitus pasiruošti rodyti širdeles.

B. Vanagas nepraleido progos bent glaustai su pokyčiais komandoje supažindinti ir užsieniečius Dakaro entuziastus.

„Smagu būti čia. Kai kas nutiko – Sebastianas susirgo, tačiau dabar Filipe čia ir viskas gerai“, – tokiais žodžiais į publiką kreipėsi lenktynininkas.

Dėl dalyvių gausos ekipažas turėjo vos keletą akimirkų, per kurias spėjo tik pasisveikinti su ceremonijos vedėjais ir parodyti Lietuvos bei Portugalijos vėliavas.

Dar prieš B. Vanagą ir F. Palmeiro ant podiumo žengė ir Dakaro naujokai – antrasis „team Pitlane“ ekipažas „Heston MRO team Pitlane“. Ekipažo nariams Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui tai buvo pirmasis Dakaro podiumas.

Išskirtinio dėmesio „Inbank team Pitlane“ ekipažas sulaukė ir vos nuvažiavęs nuo podiumo. Žmonės nepraleido progos pakalbinti B. Vanagą. Tarp jų buvo ir „Toyota Gazoo Racing“ atstovai.

Su pastaraisiais jis aptarė ateities bendradarbiavimo klausimus. Taip pat spėjo gyvai padėkoti „X-raid“ komandos vadovams už tai, kad šie padėjo surasti šturmaną.

„Džiaugiuosi, kad šiais metais praėjo daug Dakarų, kuriuos mes išsprendėme. Dabar laukia pagrindinis. Taip, nesame pasiruošę taip gerai, kaip norėtume, bet turiu puikų žmogų šalia. Pasistengsime būti išmintingi, o tai gali atnešti neblogą rezultatą“, – iškart po ceremonijos komentavo B. Vanagas.

Jis pridūrė, kad dar jiems būnant ant podiumo Filipe užsiminė, kad šis Dakaras bus išbandymas šturmanams.

F. Palmeiro jau gavo pirmąją kelio knygą. Jis prasitarė, kad pirmajame greičio ruože gali laukti daug netikėtumų.

Dakaro ralyje B. Vanagas šiemet dalyvauja su naujuoju šturmanu Felipe Palmeiro. Iš Pietų Amerikos į Saudo Arabiją persikėlęs Dakaro maratonas startuoja sausio 5 d. Džedos mieste. Apie 8 val. 40 min. „Inbank team Pitlane“ ekipažas startuos pirmajame šių metų Dakaro ralio greičio ruože. Iš viso dalyvių lauks 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Ekipažams reiks įveikti 7,5 tūkst. kilometrų, iš kurių 5 tūkst. kilometrų – lenktyniniu tempu. Dakaras finišuos sausio 17 d. Qiddiya mieste, netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.