Iš kur atsirado „Agrorodeo“ komandos talismanas, megztas oranžinis šuniukas?

Šių metų Dakaro ralis „Agrorodeo“ komandai buvo tarsi amerikietiški kalneliai: nuo euforijos laimėjus pirmąjį etapą iki sunkių akimirkų taisant trasoje subyrėjusį automobilį, kai visi kiti varžovai jau džiaugėsi Dakaro finišo medaliais. Kiekvieną akimirką su Vaidotu Žala ir Sauliumi Jurgelėnu išgyveno mažytis, oranžinis megztas šuniukas. Jis jau kelintus metus keliauja kartu su ekipažu ir tapo simboliniu jo talismanu.

 Kiekvieną Dakaro trasoje       akimirką su Vaidotu Žala ir Sauliumi Jurgelėnu išgyveno mažytis, oranžinis megztas šuniukas.
 Kiekvieną Dakaro trasoje       akimirką su Vaidotu Žala ir Sauliumi Jurgelėnu išgyveno mažytis, oranžinis megztas šuniukas.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 9:12 AM

Žiūrėdami į nuotraukas ir vaizdo įrašus, kur „Agrorodeo“ komanda važiuoja greičio trasoje, ilsisi bivake, remontuoja automobilį, keičia ratus ar tiesiog užsiima buities reikalais, fanai atkreipė dėmesį į Vaidotą ir Saulių lydintį oranžinį šuniuką.

Tiek Dakaro ralyje, tiek Lietuvos ralio čempionate megztas oranžinis šuniukas su sportininkais lenktyniauja jau tris metus. Komandos fanai nuolat klausia, kur galima įsigyti šį suvenyrą, o Vaidotas Žala juokiasi, kad partnerių „Draudimas.lt“ įteiktas talismanas ilgainiui tapo „Agrorodeo“ komandos simboliu.

„Iš pradžių šis šuniukas mūsų lenktynėse buvo tam tikra rėmėjų integracija, bet ilgainiui tai tapo komandos dalimi. Kadangi jis su mumis visur keliauja, žmonės tai mato, šuniukas tapo ne tik talismanu, bet jau ir simboliu“, – situaciją aiškino V. Žala.

Priešingai, nei galvoja dauguma „Agrorodeo“ komandos gerbėjų, oranžinis šuniukas iš tiesų yra komandos partnerių „Draudimas.lt“ simbolis, logotipe vaizduojamas jau 10 metų. O kai vienas iš „Draudimas.lt“ kolegų darbuotojų į biurą atnešė savo žmonos numegztą logotipo interpretaciją, bendrovei kilo mintis tokius žaisliukus kurti nuolatos.

„Į mūsų biurą užsukę klientai vis paprašydavo žaislinio šuniuko dovanų, tad nusprendėme jų primegzti daugybę. Pradžioje bandėme tartis su žaislų gamintojais Kinijoje, netgi pavyzdžius iš jų gavome. Tačiau kažkas su tais šuniukais buvo ne taip. Tada aplinkybės susiklostė, kad radome kelias mažus vaikus auginančias mamas, kurios sutiko mums megzti šuniukus. Metai bėga, vienas mezgančios rankas keičia kitos, tad kiekvienas oranžinis šuniukas yra unikalus bei išglostytas mamos rankų“, – simbolio atsiradimo ir gamybos istoriją papasakojo „Draudimas.lt“ rinkodaros vadovas Jurgis Gudauskas.

Šuniukas, tarsi sargas, simbolizuoja saugumą bei paslaugumą. Bendrovės „Aon Baltic“, valdančios „Draudimas.lt“ prekės ženklą atstovai tikina, kad jų simbolis labai tinka ir Vaidotui su Sauliumi: linksmas, draugiškas, paslaugus, visada pasiryžęs dėl kitų nubėgti papildomą mylią, kaip tą parodė apdovanojimas už herojišką poelgį Dakaro trasoje.

„Šuniukas pradėjo kelionę oro uoste ir klusniai saugojo komandos bagažą, kad nepasimestų. Mažylyje šuniukas gyveno palubėje šalia manęs. Po pirmo greičio ruožo jis pats atsirišo ir vos nenukrito. Matyt, baisu jam buvo. Teko pasišnekėti, apraminti, ir nuo tol jis atidžiai sekė mano darbą. Kartais padrąsinančiai mirkteldavo, kartais atsidusdavo ir padėdavo kęsti skausmą. Vakarais visuomet stebėjo mechanikų darbą. Pareigos nelengvos, kartais tekdavo ir išsipurvinti. O kam Dakare lengva?“ – apie kartu keliavusį šuniuką kalbėjo Saulius Jurgelėnas.

Šunelis keliauja ne tik su „Agrorodeo“ komanda. Jie keliauja ir su „Draudimas.lt“ klientais po visą pasaulį. Bendrovės atstovai džiaugiasi, kad žmonės jiems siunčia šuniuko nuotraukas iš atokiausių pasaulio kraštų ir jas publikuoja prekės ženklo socialinių tinklų paskyrose.

Tokių oranžinių šuniukų yra daug, tačiau tik vienas iš jų yra įveikęs visą 2020-ųjų metų Dakaro ralio maratoną. Nors ir truputį apdulkėjęs, jis yra ypatingas ir itin trokštamas „Agrorodeo“ komandos fanų. Todėl jis su Vaido ir Sauliaus autografais kovo mėnesį burtų keliu iškeliaus pas vieną iš „Draudimas.lt“ klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.