Dar nematyta: Guinnesso rekordų knygoje užfiksuotas greičiausias pasaulyje traktorius

Karantino metu pustuščiuose keliuose lakstantys automobiliai neretam kelia šiurpą, o retesniais atvejais ir 200 km/val. prašvilpiantys vairuotojai susilaukia visuomenės pasipiktinimo bangos. Tačiau pasaulyje yra ir daugiau pamišusių greičio mėgėjų, kurie adrenalino siekia bet kokiais būdais. Net ir vairuodami traktorių.

217 km/val. skriejantis agregatas - greičiausias pasaulyje traktorius.<br>Gamintojo nuotr.
217 km/val. skriejantis agregatas - greičiausias pasaulyje traktorius.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2020, 9:08 AM

Pasaulio Guinnesso rekordų knygoje žymą įspaudė kone vienas absurdiškiausių techninių pasiekimų: 217 km/val. skriejantis traktorius, tapęs greičiausiu tokio tipo agregatu žemėje.

Traktorius, išvystęs maždaug 65 km/val maksimalų greitį, pasikeitė neatpažįstamai: po variklio modifikacijų tapo turbokompresoriumi varomu kultivuojamų laukų žvėriu, aušinamu ledo kubeliais.

Maksimalų 217 km/val greitį išvystyti pasiryžo britų bebaimis lenktynininkas Gajus Martinas, užsispyrimu pasiekęs jau ketvirtą greičio Guinnesso rekordą.

Prieš tai sekė ne ką mažiau intriguojantys bandymai: greičiausių pasaulyje sniego rogių (135 km/val.), vadinamosios muilinių lenktynių transporto priemonės (137 km/val.) ir mirties siena vadinamos, motociklu įveikiamos trasos (125 km/val.) rekordai.

Interneto vartotojai juokauja, jog lenktynininkui galima būtų priskirti ir penktąjį – greičiausio pasaulyje kalbėjimo – rekordą, mat vyrukas, rodos, šneka greičiau už patį traktorių.

Kaip Atrodė G.Martino bandymas su geltonaspalviu agregatu pasiekti pasaulio Guinnesso rekordą, galite pamatyti vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.