Naujos viltys dėl M. Schumacherio – atliks itin sudėtingą operaciją

„Formulės 1“ legendai Michaeliui Schumacheriui bus atlikta dar viena operacija. Tokią informaciją apie dar 2013-aisiais į žiaurų incidentą slidinėjimo kurorte patekusią žvaigždę pranešė Italijos žiniasklaida.

 M.Schumacheris.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Schumacheris.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-10 20:51, atnaujinta 2020-06-10 21:13

Apie M.Schumacherio sveikatą kalbama labai mažai. Žinių ypač sumažėjo, kai 51-erių lenktynininkas iš ligoninės buvo perkeltas į namus. M.Schumacherio šeima rūpinasi, kad jo sveikata būtų laikoma paslaptyje.

Pasak „Contro Copertina“, M.Schumacheriui bus atlikta kamieninių ląstelių transplantacijos operacija. Operaciją atliks kardiologijos genijumi vadinamas Philippe Menasche, kuris vokietį operavo ir pirmą kartą.

„Tikslas – atstatyti Michaelio centrinę nervų sistemą“, – cituojamas Ph.Menasche.

Jau anksčiau Bolonijos ligoninės daktaras Nicola Acciardi įspėjo, kad „Formulės 1“ legenda kenčia nuo raumenų atrofijos ir osteoporozės.

„Per pastaruosius 20 metų mokslas kamieninių ląstelių gydyme gerokai pasistūmėjo į priekį, tačiau apie žmogaus smegenis vis dar žinoma labai mažai. Negalime prognozuoti gydymo rezultatų“, – sakė dr. N.Acciardi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.