„Formulės-1“ legendos rekordą pakartojęs L. Hamiltonas šventė pergalę Barselonoje

Sekmadienį Barselonoje (Ispanija) vykusiose „Formulės-1“ ketvirtojo etapo lenktynėse triumfavo Lewisas Hamiltonas („Mercedes“).

Katalonijos sostinėje triumfavo L.Hamiltonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Katalonijos sostinėje triumfavo L.Hamiltonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2021, 6:17 PM, atnaujinta May 9, 2021, 6:23 PM

Nesėkmingai lenktynes pradėjęs britas atsiteisė jų eigoje ir Ispanijos didžiojo prizo lenktynių istorijoje triumfavo šeštąjį kartą per savo karjerą.

Pagal šį rodiklį jis susilygino su „Formulės-1“ legenda Michaeliu Schumacheriu, kuris Ispanijoje taip pat triumfavo šešis kartus. Tai geriausias pasiekimas šio didžiojo prizo istorijoje.

Antrasis finišo liniją kirto olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“), trečiąją vietą užėmė suomis Valtteris Bottas („Mercedes“).

L.Hamiltonas triumfavo jau trečiajame iš keturių šio sezono „Formulės-1“ etapų ir užtikrintai išsiveržė lyderių rikiuotėje.

Britas bendrojoje įskaitoje po keturių etapų savo sąskaitoje turi 94 taškus, antrąją vietą užima M.Verstappenas – 80 taškų, trečias rikiuojasi V.Bottas – 47 taškai.

Konstruktorių įskaitoje taip pat pirmauja „Mercedes“, kurios kraityje 141 taškas, „Red Bull“ su 112 lieka antra, trečiąją vietą užima „McLaren“ 65 taškai.

Penktasis „Formulės-1“ etapas gegužės 23 dieną vyks Monake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.