Į tryliktąjį Dakarą išvyko Antanas Juknevičius su „Kreda“ komanda

Lenktynininkas Antanas Juknevičius su kitais „Kreda“ komandos nariais išvyko į tryliktąjį savo karjeroje Dakaro ralį. Gruodžio 26 dienos popietę išskridę iš Vilniaus, Dakaro dalyviai Džedos oro uostą pasieks tik kitos dienos vakare. Tai jau bus trečias kartas, kai sunkiausios pasaulyje maratoninės lenktynės vyks Saudo Arabijoje.

Į tryliktąjį Dakarą išvyko A.Juknevičius su „Kreda“ komanda.<br>Organizatorių nuotr.
Į tryliktąjį Dakarą išvyko A.Juknevičius su „Kreda“ komanda.<br>Organizatorių nuotr.
A.Juknevičius ir D.Zarinis (dešinėje).<br>Organizatorių nuotr.
A.Juknevičius ir D.Zarinis (dešinėje).<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-26 16:58, atnaujinta 2021-12-31 13:22

Gali kilti iššūkių

Kartu su A. Juknevičiaus „Kreda“ komanda į Saudo Arabiją skrenda ir kiti lietuviai: Vaidotas Žala su savo komanda bei "Mediafon Team" atstovas Tomas Jančys su šturmanu Irmantu Bražiūnu. Dakaro dalyviai Džedos oro uoste leisis gruodžio 27 dienos vakare ir iš karto pradės rūpintis likusiais organizaciniais klausimais.

„Vos nusileidę Džedos oro uoste, pradėsime įprastus rutininius darbus ir turėsime suktis greitai, kad spėtume atlikti tai, ką reikia. Tačiau svarbiausia, kad Dakaras jau visai čia pat. Laukiame jo su nekantrumu. Pasistengsime, kad šį Dakaro nuotykį visiems stebėti būtų įdomu“, – prieš išvykdamas sakė „Kreda“ komandos lyderis A. Juknevičius.

Kaip ir praėjusiais metais, dalis „Kreda“ komandos technikos Saudo Arabiją pasieks sausumos keliu. Komandos nariams teks pervažiuoti išilgai visą Arabijos pusiasalį ir įveikti daugiau nei 2000 kilometrų, kad palaikymo automobilius iš Dubajaus transportuotų į Džedą.

Šiais metais situacija nėra tokia komplikuota, todėl neturėtų kilti sunkumų. Vis dėlto gali atsirasti logistikos iššūkių dėl COVID-19 omikron atmainos plitimo ir jos suvaržymui įvestų judėjimo ribojimų, pavyzdžiui, netikėtai uždarytų valstybių sienų.

Griežti reikalavimai

Vos tik atvykęs į Džedą, kiekvienas Dakaro dalyvis privalomai turės atlikti COVID-19 PGR testą. Jį privaloma atlikti per parą nuo atvykimo į šalį, tačiau skirtingai nei pernai, iki tol izoliuotis nereikės. Tai reiškia, kad atlikę testą ir laukdami jo rezultato Dakaro dalyviai galės vykti į uostą atsiimti technikos ir patekti į nulinį bivaką.

Atsiėmusios į Džedos uostą pristatytas transporto priemones, komandos ims ruoštis gruodžio 29–31 dienomis vyksiančioms administracinėms ir techninėms patikroms. Tačiau šį planą gali pakoreguoti gautas teigiamas PGR tyrimo atsakymas, nes tokiu atveju Dakaro dalyvis privalėtų atlikti 7 dienų izoliaciją.

„Tikimės, kad jokių netikėtumų likimas mums neiškrės ir gavę neigiamus atsakymus galėsime ramiai ruoštis laukiančioms techninėms ir administracinėms patikroms. Aišku, visada egzistuoja tikimybė, kad kažkuris komandos narys gali sulaukti teigiamo atsakymo, todėl laikome kumščius ir tikimės geriausio“, – pasakojo „Kreda“ komandos pilotas.

Trečiąkart – Saudo Arabijoje

2022-ųjų Dakaro ralis sausio 1–14 dienomis trečią kartą vyks Saudo Arabijoje.

„Kreda“ komandos lyderis – Antanas Juknevičius yra labiausiai patyręs lietuvis Dakaro lenktynininkas, besirengiantis 13-am savo Dakarui. Smėlynus ir dykumas laikantis savo stichija, Dakaro panku vadinamas lenktynininkas yra tris kartus pagerinęs Baltijos šalims priklausantį geriausią rezultatą automobilių kategorijoje.

2018-iais Antanas Juknevičius organizatorių oficialiai pripažintas Dakaro ralio legenda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.