Dakare – liepsnose paskendęs automobilis: žlugo komandos vadovo svajonė startuoti

Šveicaro Alexandre Pesci ir „Rebellion“ komandos vadovo svajonės dalyvauti 2022 m. Dakaro ralio varžybose tiesiogine to žodžio prasme paskendo dūmuose po to, kai gaisras sunaikino jų „DXX RD“ automobilį. Tačiau jam ir jo šturmanui Stephanui Kuhni viskas baigėsi gerai.

Alexandre Pesci ir „Rebellion“ komandos vadovo svajonės dalyvauti 2022 m. Dakaro ralio varžybose tiesiogine to žodžio prasme paskendo dūmuose.<br>it.motorsport.com nuotr.
Alexandre Pesci ir „Rebellion“ komandos vadovo svajonės dalyvauti 2022 m. Dakaro ralio varžybose tiesiogine to žodžio prasme paskendo dūmuose.<br>it.motorsport.com nuotr.
A.Pesci<br>www.automundo.com nuotr.
A.Pesci<br>www.automundo.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 3:22 PM, atnaujinta Dec 30, 2021, 3:32 PM

Šį kartą iš Dakaro pasitraukta ne dėl COVID-19, o dėl gaisro, kilusio testų dieną. Komanda iškrito dar prieš prasidedant 2022 m. sausio 1 d. numatytam prologo etapui iš Džidos į Hailą.

A.Pesci ir jo bendrakeleivis S.Khuni savo dalyvavimą trečiajame ralyje tiesiogine to žodžio prasme pavertė dūmais.

Šiais metais ASO parengė 10,7 km greičio ruožą, kuris vyko gruodžio 28-29 d., apie 60 km nuo karaliaus Abdulazizo stadiono Džidoje. Šioje vietoje bus bazė prieš pirmųjų dienų 44 lenktynių startą.

„Rebellion Racing“ komandos nariai patyrė staigų gaisrą „251 DXX RD Limited“ prototipe, kuris greitai apėmė automobilį. Laimei, vairuotojas ir šturmanas nenukentėjo.

A.Pesci, „Rebellion Timepieces“ (oficialus 2022 m. Dakaro ralio laiko matuotojas) prezidentas, debiutuodamas 2020 m. užėmė 43 vietą, o 2021 m. pasitraukė devintajame etape.

Tačiau „Rebellion Racing“ komanda turi antrąjį „Peugeot 3008 DKR“, įkvėptą „DXX“ modelį (Nr. 215), kurį vairuos 24 valandų Le Mano lenktynių nugalėtojas ir „Pikes Peak“ rekordininkas Romainas Dumas, o šalia jo važiuos Remi Boulangeris.

„Praėjusiais metais mūsų Dakaras baigėsi po kelių avarijų. Nuo pradžių kiekviename etape mums trukdė sugedę amortizatoriai. Problema išspręsta ir tikimės, kad Dakaras bus sklandesnis“, – prieš kelias dienas komentavo A.Pesci.

Po nelaimės lenktynininkas teigė: „Pirmais metais finišavau 43, o dabar atėjo Romaino eilė. Stengsimės daryti pažangą ir kartu smagiai leisti laiką. Mūsų ryšys su Dakaro raliu neapsiriboja tik lipdukų klijavimu ar automobilio nuoma. Norėjome sukurti ir tobulinti automobilį“.

Išversta pagal it.motorsport.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.