Buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas ir jo tėvas įtraukti į ES sankcijų sąrašą

Pašalintas „Formulės-1“ Rusijos lenktynininkas Nikita Mazepinas ir jo tėvas Dmitrijus įtraukti į asmenų sąrašą, kuriems dėl Rusijos invazijos į Ukrainą gresia Europos Sąjungos sankcijos.

Buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Nikita Mazepinas ir jo tėvas Dmitrijus įtraukti į ES sankcijų sąrašą.<br>www.edition.cnn.com nuotr.
Buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Nikita Mazepinas ir jo tėvas Dmitrijus įtraukti į ES sankcijų sąrašą.<br>www.edition.cnn.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 4:50 PM

Praėjusią savaitę „Haas F1“ komanda nutraukė N.Mazepino ir pagrindinio rėmėjo „Uralkali“, Rusijos cheminių medžiagų gamintojo, kurį iš dalies valdo Dmitrijaus įmonė „Uralchem“, sutartį.

ES dokumente Mazepinas vyresnysis apibūdinamas kaip „artimiausio Vladimiro Putino rato narys“, nes Rusijos prezidentas jį pakvietė į 36 kitų verslininkų susitikimą aptarti, kaip sankcijos paveiks Rusiją.

„Bendrovės duomenimis, „Uralchem“ yra didžiausia amonio nitrato gamintoja, taip pat antra pagal dydį amoniako ir azoto trąšų gamintoja Rusijoje“, – rašoma ES dokumente. „Taigi Dmitrijus Arkadijevičius Mazepinas dalyvauja ekonomikos sektoriuose, iš kurių gaunama daug pajamų Rusijos Federacijos vyriausybei, atsakingai už Krymo aneksiją ir Ukrainos destabilizavimą.“

A.Mazepinas jaunesnysis vietą „Haas“ komandoje 2021 m. „Formulės-1“ sezonui įgijo dėl „Uralkali“ komandos rėmimo. Jis žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime teigė esąs „labai nusivylęs“ sprendimu nutraukti jo sutartį.

ES dokumente Dmitrijus apibūdinamas kaip „pagrindinis sūnaus veiklos „Haas F1“ komandoje rėmėjas“.

Trečiadienį išplatintame pareiškime „Uralkali“ apibūdino „Haas“ sprendimą nutraukti sutartį kaip „nepagrįstą“ ir teigė, kad reikalaus atlyginti nuostolius bei grąžinti tai, ką sumokėjo komandai už artėjantį 2022 m. sezoną.

„Kadangi didžioji dalis 2022 m. sezono rėmimo lėšų jau buvo pervesta „Haas“ ir atsižvelgiant į tai, kad komanda nutraukė rėmimo sutartį prieš pirmąsias 2022 m. sezono lenktynes, įmonė tokiu būdu neįvykdė savo įsipareigojimų „Uralkali“ už šių metų sezoną“, – rašoma pareiškime.

„Uralkali“ reikalauja nedelsiant grąžinti „Haas“ gautas sumas. Iš „Haas“ gautas grąžinimas ir likusi 2022 m. „Uralkali“ rėmėjo finansavimo dalis bus panaudota sportininkų paramos fondui „We Compete As One“ įsteigti.

Fondą „We Compete As One“ N.Mazepinas įsteigė po to, kai buvo atleistas iš „Haas“. Juo siekiama padėti kitiems Rusijos sportininkams, kurie buvo pašalinti iš savo sporto šakų, pradedant Rusijos parolimpiniais sportininkais, išsiųstais namo iš Pekino žaidynių.

Išversta pagal www.edition.cnn.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.