Lietinga Imolos „Formulės 1“ kvalifikacija pažymėta čempiono „pole“ pozicija ir raudonų vėliavų gausa

„Formulės 1“ čempionato 4-ojo etapo kvalifikacijoje, „Emilijos-Romanijos Grand Prix“ „pole“ poziciją iškovojo čempiono titulą ginantis 24-erių Maxas Verstappenas.

 M. Verstappenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Verstappenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 7:57 PM, atnaujinta Apr 23, 2022, 9:22 AM

Imoloje pirmoji kvalifikacijos dalis prasidėjo raudona vėliava. Perkaitus Alexanderis Albono galiniams stabdžiams iš „Williams“ bolido pasklido ugnis ir kvalifikacija laikinai buvo sustabdyta.

Į antrą dalį su sėkmės pagalba pateko Lewisas Hamiltonas. 7 kartus pasaulio čempionas trasą įveikė per 1 min. 20,470 sek. ir tik 0,004 sek. Aplenkė 16-oje vietoje likusį „AlphaTauri“ pilotą Yukį Tsunodą.

Visgi į lemiamą kvalifikacijos dalį L.Hamiltonas nepateko, kaip ir jo komandos draugas George’as Russellas. „Mercedes“ pilotai pirmuosius ratus užfiksavo už pirmojo dešimtuko ribų, o tuomet kvalifikaciją buvo vėl sustabdyta, nes antrą laiką užfiksavęs „Ferrari“ lenktynininkas Carlosas Sainzas neišsilaikė trasoje ir trenkėsi į sieną.

Kol lenktyniniams buvo rodoma raudona vėliava, neleidžianti pilotams fiksuoti naujų laikų virš trasos pasipylė lietus, kuris palaidojo sportininkų galimybes fiksuoti greitesnius rato įveikimo laikus.

Raudonos vėliavos lenktynininkai neišvengė ir paskutinėje, trečioje kvalifikacijos dalyje „Haas“ pilotas“ Kevinas Magnussenas išslydo iš šlapios trasos ir tik kelių centimetrų pagalba nesitrenkė į sieną.

Likus 3 minutėms iki kvalifikacijos pabaigos dar kartą buvo parodyta raudona vėliava, kadangi trasoje sugedo Valtteri Botto pilotuojamas „Alfa Romeo“ bolidas.

Pratęsus kvalifikaciją pilotai turėjo po vieną galimybę pagerinti savo laikus, tačiau Lando Norrisas su „McLaren“ bolidu išlėkė iš trasos ir atsitrenkė į atitvarus. Tokia brito nelaimė nulėmė dar vieną raudoną vėliavą ir kvalifikacijos pabaigą.

Šlapioje trasoje greičiausias buvo čempiono titulą ginantis nyderlandas Maxas Verstappenas. Už jo nugaros liko čempionato lyderis monegaskas Charlesas Leclerc'as ir kvalifikacijos pabaigoje bolido nesuvaldęs L.Norrisas.

Lenktynininkai šeštadienį 17 val. 30 min. Lietuvos laiku varžysis 100 kilometrų sprinto lenktynėse, po kurių paaiškės starto pozicijos sekmadienio lenktynėse.

Kvalifikacijos rezultatai:

1. Maxas Verstappenas 1 min. 27,999 sek.

2. Charlesas Leclerc'as +0,779 sek.

3. Lando Norrisas +1,132 sek.

4. Kevinas Magnussenas +1,165 sek.

5. Fernando Alonso +1,203 sek.

6. Danielis Ricciardo +1,743 sek.

7. Sergio Perezas +1,809 sek.

8. Valtteri Bottas +2,440 sek.

9. Sebastianas Vettelis +3,063 sek.

10. Carlosas Sainzas

11. Geroge’as Russellas

12. Mickas Schumacheris

13. Lewisas Hamiltonas

14. Zhou Guanyu

15. Lance’as Strollas

16. Yuki Tsunoda

17. Pierre’as Gasly

18. Nicholas Latifi

19. Estebanas Oconas

20. Alexanderis Albonas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.