Po ginčo su LASF, V. Žala priėmė sprendimą – Dakare sieks atstovauti Ukrainai

Penktadienį naujienų portalui lrytas.lt lenktynininkas Vaidotas Žala sakė, kad turi minčių apie atstovavimą kitai šaliai, tačiau šeštadienį jau pranešė, kad 2023 metų Dakare sieks startuoti su Ukrainos automobilių federacijos licencija.

V.Žala.<br>Vytauto Dranginio ir Marian Chytka nuotr.
V.Žala.<br>Vytauto Dranginio ir Marian Chytka nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2022, 11:38 AM, atnaujinta Jun 18, 2022, 11:47 AM

„Ačiū visiems už palaikymą. Mes sprendimą priėmėm“, – feisbuke rašė Vaidotas Žala.

„2023 Dakare sieksime startuoti su Ukrainos automobilių federacijos licencija“, – pranešė lenktynininkas.

Primename, kad anksčiau portalas lrytas.lt rašė, kad tarp Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) ir lenktynininko Vaidoto Žalos kilo ginčas dėl išsiskyrusių požiūrių į karą Ukrainoje ir žodžio laisvę.

Dėl šio įvykio, V.Žalai buvo skirta 2 tūkst. eurų bauda ir dviem mėnesiams suspenduota lincencija.

Kaip anksčiau teigė, jis nebemato galimybės dirbti kartu ir net svarstė pradėti kitų metų lenktynes su kitos valstybės automobilių sporto federacijos licenciją.

„Mano nuomonė nesikeičia dėl to, kas nutiko Federacijoje. Manau, kad buvo priimtas gėdingas sprendimas G.Maškausko atveju, nes neturėtume toleruoti žeminančių komentarų Ukrainos atžvilgiu, o Federacija pasirinko kitą poziciją. Pasak jų, tai žodžio laisvė. Aš su tuo griežtai nesutinku, todėl dabar už paskelbtą nuomonę pradėjo persekioti. Federacija turi tokių instrumentų ir labai gaila, kad juos nusprendė panaudoti.

Federacijoje buvo įvairių situacijų, įvairių vadovų, tačiau nė vienas nesiėmė persekioti savo kritikų“, – yra sakęs lenktynininkas.

Pašnekovas pabrėžė, jog jis nuo karo pradžios Federacijos taryboje aktyviai diskutavo Ukrainos klausimais, tačiau vėliau atsistatydino dėl „E.Janavičiaus pasipriešinimo pasiūlymams“.

„Feisbuke net buvo sukurta neformali tarybos narių grupė, tačiau vieną dieną E.Janavičius, neapsikentęs prieštaringų argumentų, paliko grupę ir baigėsi diskusijos. Jam patogiau buvo palikti grupę ir nedalyvauti diskusijoje“, – dėstė V.Žala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.