A. Juknevičius praleis Dakaro ralį: paskelbė priežastis, kodėl daro pertrauką

Lenktynininkas Antanas Juknevičius šiais metais kaip lenktynininkas nedalyvaus Dakaro ralyje. Apie tai jis pranešė savo feisbuko paskyroje.

Lenktynininkas Antanas Juknevičius šiais metais kaip lenktynininkas nedalyvaus Dakaro ralyje.<br>A.Juknevičiaus nuotr.
Lenktynininkas Antanas Juknevičius šiais metais kaip lenktynininkas nedalyvaus Dakaro ralyje.<br>A.Juknevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 10:20 AM, atnaujinta Oct 25, 2022, 10:34 AM

Sportininkas teigė, kad 2023 m. Dakaras jam būtų 14-asis karjeroje, bet nusprendė daryti pertrauką.

„Neturiu tikslo dalyvauti jame tik tam, kad finišuočiau ar pasiekčiau vidutinį rezultatą. Komandos ambicijos – kovoti dėl vietos TOP10, o tam reikalingas konkurencingas automobilis – vienintelis toks Dakare yra šiemet atsiradusios T1+ klasės automobilis. Šiuo metu šios klasės automobilių paklausa labai didelė, o pasiūla minimali“, – pažymėjo jis.

A.Juknevičius atskleidė, kad šią lenktyninę techniką gamina tik du gamintojai, o nauji gamintojai neskuba įeiti į rinką, nes dėl besitęsiančios pandemijos ir vasarį Rusijai užpuolus Ukrainą bus daug bėdų su trūkinėjančiomis tiekimo grandinėmis. Šios aplinkybės lemia rekordiškai aukštas T1+ klasės automobilių kainas – jos prasideda nuo 800 tūkst. eurų.

„Situaciją sunkina ne tik tai, kad nauji T1+ klasės automobiliai kainuoja labai brangiai, bet ir tai, kad senesnės kartos T1+ klasės automobilių rinkoje dar nėra.

Manau, kad privačiai komandai pirkti normaliai neišbandytą naujos kartos T1+ automobilį be gamyklinio techninio palaikymo už protu nesuvokiamus pinigus man yra tiesiog neracionalu. Logiškiau palaukti metus ir įsigyti tokį, kuris pasiūlytų optimalų kainos, kokybės ir pajėgumo santykį“, – dėstė lenktynininkas.

Tai ne pirma A.Juknevičiaus pertrauka Dakaro maratone. Tačiau, jo nuomone, ji išeis tik į naudą – didelį dėmesį skirs strateginių ir techninių sprendimų priėmimui artimiausiems metams.

„Noriu padėkoti komandos partneriams, draugams ir fanams už palaikymą – jūsų visų dėka kartu įveikėme net 13 Dakarų ir, tikiu, įveiksim dar daugiau“, – pridūrė A.Juknevičius.

Visgi jis paliko tam tikrą paslaptį, nes įrašo pabaigoje pridūrė, kad nereiškia, jog artėjančiame Dakare visai nesusitiksim. A.Juknevičius greitu metu praneš savo tolimesnius planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.