Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose: būrys lenktynininkų atvyksta kovoti Nacionalinėse klasėse

Jau birželio 10–11 dienomis Lietuvoje nugriaudės dviejų dienų autokroso festivalis – Europos automobilių kroso čempionato etapas.

Lietuvoje nugriaudės dviejų dienų autokroso festivalis – Europos automobilių kroso čempionato etapas.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvoje nugriaudės dviejų dienų autokroso festivalis – Europos automobilių kroso čempionato etapas.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvoje nugriaudės dviejų dienų autokroso festivalis – Europos automobilių kroso čempionato etapas.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvoje nugriaudės dviejų dienų autokroso festivalis – Europos automobilių kroso čempionato etapas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 10:20 AM

Šį prestižinį ir mūsų šalyje vienintelį tokį autosporto renginį organizuoja automobilių sporto klubas „Vilkyčiai“ su jo įkūrėju Kazimieru Gudžiūnu priešakyje.

Įdomu tai, kad birželio 10–11 dienomis Vilkyčių automobilių sporto kompleksą užpildys ne tik greičiausi Europos autokroso lenktynininkai, bet ir mūsų šalies sportininkai.

Kai kurie iš jų varžysis „Buggy 1600“ kategorijoje, tačiau dar didesnis Lietuvos lenktynininkų būrys atvyksta kovoti Nacionalinėse klasėse.

Kaip teigia varžybų organizatorius Kazimieras Gudžiūnas, Nacionalinių klasių važiavimai yra papildomos lenktynės, vadinamosios „Support race“.

Čia visuomet susirenka gausus būrys Lietuvos ir Latvijos lenktynininkų, kurie trasoje veiksmo sukuria ne ką mažiau nei Europos čempionato klasių sportininkai.

„Šiais metais turėsime tris Nacionalines klases – 1600 ir 2000 jungtinę klasę, RWD 3000 bei „SuperCars“. Kiekvienais metais dalyvių laukiame tiek mes, tiek žiūrovai, nes Nacionalinių klasių važiavimai būna išties įdomūs.

Patiems dalyviams tai puiki proga tapti tokio didelio ir išskirtinio automobilių sporto renginio dalimi. Be to, visuomet Nacionalinių klasių dalyviams už iškovotas prizines vietas skiriami ir piniginiai prizai.

Už trečią vietą šiemet numatyti 200, už antrą 300, o už pirmąją 400 eurų. Greta puikios trasos ir šventiško renginio tai yra dar viena motyvacinė forma mūsų lenktynininkams.

Ir tai dar ne viskas. Šiemet turime naujovę. Dalyviai galės burtis į komandas po tris ir kovoti dėl komandos nugalėtojos titulo. Komandą turi sudaryti trys nariai iš skirtingų Nacionalinių klasių.

Šią paraišką reikės pateikti administracinės komisijos metu, o galiausiai komanda nugalėtoja bus apdovanota beveik metro aukščio „Vilkyčių“ taure bei 300 eurų piniginiu prizu“, – sakė varžybų organizatorius Kazimieras Gudžiūnas.

Paraišką dalyvauti Nacionalinėje „SuperCars“ klasėje jau pateikė vienas greičiausių šios klasės dalyvių, Lietuvos autokroso čempionas bei daugkartinis vicečempionas Paulius Šniukas.

Praėjusiais metais jis čia taip pat lenktyniavo ir iškovojo antrąją vietą. Lenktynininkas tvirtina, kad į Vilkyčius jį traukia ne tik šventiška renginio atmosfera, bet ir idealiai kokybiška trasa, kurioje galima pademonstruoti visą savo bei automobilio potencialą.

„Į šias varžybas vien kaip žiūrovui atvažiuoti visuomet yra įdomu, o kai atsirado galimybė dar ir lenktyniauti patiems, klausimų ar dalyvausiu man jau net nebekilo.

Tos varžybos yra kaip šventė, kur galima ne tik pajusti tą visą atmosferą, bet ir palenktyniauti puikioje trasoje. Vilkyčių trasa labai kokybiška. Neišsimuša jokios duobės. Kiekvieną važiavimą važiuoji ir „kaifuoji“.

Pernai irgi dalyvavau. Sugebėjau iškovoti antrą vietą. Nepavyko aplenkti tik Eligijaus Abarčio su buvusia Pauliaus Pleskovo „Ford Puma“. Jis turėjo dvigubai daugiau „arklių“, tad įkąsti buvo sunku. Tačiau viename važiavime įkandau.

Tikiuosi, kad šiemet vėl bus taip pat smagu. Siūlau visiems varžovams, turintiems „SuperCars“ automobilius, registruotis ir atvykti. Laukia tikrai puikios lenktynės“, – kalbėjo Paulius Šniukas.

Apie savo planus paskelbė ir dar vienas Lietuvos automobilių kroso čempionas Arnas Kanapeckas. Jis jau užsiregistravo į 1600–2000 Nacionalinę klasę, kurioje jau dabar paraiškas yra pateikę ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš Latvijos bei Čekijos.

Tiesa, artimiausiu metu Arno Kanapecko laukia darbai prie automobilio kėbulo, mat Aukštaitijos kroso taurės pirmame etape jis patyrė virtimą. Tačiau sportininkas tikina – viskas bus sutvarkyta dar gerokai iki antrojo birželio savaitgalio, kai veiksmas persikels į Vilkyčius.

„Pats renginys yra įspūdingas. Viskas labai punktualu, kokybiška. O ir šiaip čia malonu atvykti su savo komandos nariais, palenktyniauti, patiems pasižiūrėti lenktynes.

Prieš Vilkyčius dar turime minčių išvažiuoti ir į varžybas Bauskėje, bet kol kas nesu garantuotas. Prioritetas yra Vilkyčiai. Po virtimo Kupiškyje, panašu, daug remonto nebus. Su pagrindiniais mazgais viskas gerai.

Nukentėjo tik važiuoklė ir kosmetika. Dviejų dienų darbas ir automobilis važiuos bei bus gražesnis negu buvo. Labai tikiuosi, kad Vilkyčiuose mūsų klasėje atsiras daug konkurencijos, nes dideliame būryje lenktyniauti visuomet smagiau“, – sakė Arnas Kanapeckas.

Daugiau informacijos apie artėjantį FIA Europos automobilių kroso čempionato etapą galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje ir https://www.askvilkyciai.lt. Čia pat registraciją ras ir Nacionalinėse klasėse lenktyniauti norintys sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.