Slalomo mėgėjai Alytuje kviečiami apšildyti asfaltą „Street Race“ profesionalams ir kovoti dėl trofėjų

Vasaros išlydėtuvės Alytuje šiemet bus kaip niekada „benzingalviškos“, kadangi jau artėjantį savaitgalį, rugpjūčio 26–27 dienomis čia įvyks festivalis „Alytaus adrenalinas“. Pagrindiniu akcentu ir vyšnia ant savaitgalio renginių torto taps sekmadienį įvyksiantis Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato penktasis etapas, tačiau jo išvakarėse lenktynininkais pasijusti galės kiekvienas turintis vairuotojo pažymėjimą.

Slalomo mėgėjai Alytuje kviečiami apšildyti asfaltą „Street Race“ profesionalams ir kovoti dėl trofėjų.<br>Organizatorių nuotr.
Slalomo mėgėjai Alytuje kviečiami apšildyti asfaltą „Street Race“ profesionalams ir kovoti dėl trofėjų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 11:43 AM

Sekmadienį įvyksiantį penktąjį Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato etapą Alytuje rengiančios „Jaunasis lenktynininkas“ ir „Marimotors Racing“ organizatorių pajėgos nusprendė neapsiriboti vien „Street Race“ varžybų organizavimu ir sumanė šiam festivaliui įnešti naujų spalvų.

Taip gimė mintis į šį renginį įtraukti ir žiūrovus bei visus prijaučiančius automobilių sportui. Čempionato varžybų išvakarėse, šeštadienį kiekvienas norintis išmėginti savo jėgas ir automobilio galimybes žiūrovas slalomo renginyje „Atvarai ir varai“ galės tapti lenktynininku ir įveikti Naujojoje gatvėje įrengtą trasą.

Kadangi rezultatai bus fiksuojami, organizatoriai pagrindinėje renginio scenoje apdovanos greičiausių žiūrovų trejetus net keturiose klasėse – FWD (priekinė varančioji ašis), RWD (galinė varančioji ašis), AWD (abi varančios ašys) bei Moterų įskaitose. Moterų įskaitos prizininkes apdovanos „Ladies GO“ kolektyvas, kurių organizuojamas pramoginis orientacinis ralis taip pat vyks adrenalino festivalio metu.

Kaip teigia organizatoriai, norint tapti žiūrovų slalomo dalyviu reikia tik trijų dalykų – automobilio, vairuotojo pažymėjimo bei sumokėti simbolinį dešimties eurų starto mokestį už du važiavimus. Žiūrovų slalomui bus skirtos dvi valandos nuo 13.30 val. Iki 15.30 val. Registracija bus vykdoma vietoje, atvykimas į trasą galimas Statybininkų gatve.

Važiavimų skaičius žiūrovams ribojamas nebus, tad kiekvieną kartą finišavus bus galima vėl grįžti prie starto ir bandyti gerinti savo rezultatą dar ir dar.

Žiūrovų slalomai dideliuose automobilių sporto renginiuose visuomet sulaukia autosporto entuziastų dėmesio, kadangi čia su labai mažomis išlaidomis, siekiančiomis tik startinį mokestį ir kelis litrus degalų galima pasijusti tikru lenktynininku.

O greta viso to greičiausiųjų laukia ir apdovanojimai didžiojoje scenoje, po kurių iškart prasidės nemokamas festivalio koncertas.

Jau kitą dieną po žiūrovų slalomo, nuo ankstyvo sekmadienio ryto iki pat vėlyvos popietės, Naujosios gatvės trasą perims greituminio slalomo profesionalai. Penktojo „Street Race“ etapo dalyvių sąraše – daugiau nei šimtas dalyvių paraiškų.

Jau apšildytu ir nuo dulkių nuvalytu asfaltu jie čia varžysis ne tik dėl pozicijų penkiose skirtingose klasėse, bet ir dėl svarbių priešpaskutinio sezono etapo taškų.

Ir čia kova jau dabar prognozuojama itin nuožmi, kadangi pasirodymas Alytuje kai kuriems iš sportininkų gali lemti tai, ar sezono pabaigoje jie turės teisę vadintis Lietuvos čempionais. Organizatoriai staigmenų nepagailėjo ir šių varžybų dalyviams.

Jų lauks bene trečdaliu ilgesnė ir gerokai greitesnė trasa nei ankstesniuose šios automobilių sporto disciplinos renginiuose, kurie prieš keletą metų irgi vyko Alytuje ir dabar į šį miestą grįžo po dvejų metų pertraukos.

Stebėti „Street Race“ lenktynes kviečiami ir žiūrovai, kurie per dieną išvys kone 500 startų. Visą dieną truksiantį renginį komentuos ir įvykiuose nepasimesti padės autosporto renginių organizavimo ir jų komentavimo guru, „Marimotors Racing“ atstovas Ronaldas Rutkauskas.

Visus rezultatus taip pat bus galima tiesiogiai stebėti bei savo favoritus palaikyti sekant puslapį www.raceadmin.eu.

Daugiau informacijos apie žiūrovų slalomą „Atvarai ir varai“, Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato penktąjį etapą bei kitus festivalio „Alytaus adrenalinas“ renginius galite sužinoti paspaudę čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.