Elektroninė spyna – prastas automobilių stovėjimo aikštelės sargas

Vilniaus centre esančių požeminių automobilių stovėjimo aikštelių elektroninių užraktų patikimumas kelia abejonių. Kartais jie neveikia net braukiant specialia kortele, o kartais suveikia brūkštelėjus bet kuo.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė („Sostinė”)

Jun 30, 2012, 3:09 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:09 PM

Elektroniniai užraktai, įrengti prie įėjimų į Gedimino prospekte ir Tilto gatvėje esančias požemines automobilių aikšteles, turi jas saugoti nuo asocialių asmenų.

Jie požeminėse aikštelėse ne tik glaudžiasi nuo žvarbių orų, bet ir čia pat atlieka gamtinius reikalus.

Tačiau elektroninė spyna, pasirodo, prastas sargas.

Pavyzdžiui, birželio 22 d. aikštelių durys iki vidurdienio apskritai buvo atlapotos ir nusileisti laiptais prie stovinčių automobilių galėjo bet kas. Po pietų situacija pasikeitė – durims atrakinti jau reikėjo specialių kortelių.

Tačiau tądien tiko bet kokios – ir degalinių, ir kredito, ir net mobiliųjų telefonų vardinės kortelės. Perbraukus jomis per durų užrakto įrenginį, jos iš karto atsidarydavo.

Prieš tai porą dienų žmonės į aikšteles iš Gedimino prospekto apskritai negalėjo patekti – užraktai nereagavo į korteles.

Įmonės „Susisiekimo paslaugos” Automobilių stovėjimo priežiūros skyriaus vadovas Igoris Semionovas nustebo išgirdęs tokias naujienas.

„Ant durų yra budėtojo telefonas. Jei kyla kokių nors nesusipratimų, geriausia jam paskambinti ir prašyti pagalbos”, – patarė I.Semionovas.

Jam taip pat nebuvo žinoma, kad įeinant į aikšteles galima pasinaudoti ir degalinių, ir bankų kortelėmis. „Teks imtis papildomų apsaugos priemonių”, – sukluso I.Semionovas.

Už kortelę – 5 litai

Vilniečiai, kurie automobilius palieka Gedimino prospekte esančioje požeminėje aikštelėje ir nori šia paslauga naudotis kasdien visą parą, už savaitę turi mokėti 400 litų. Tilto gatvėje tokia paslauga kainuoja 300 litų.

Abonementus įsigijusiems automobilių savininkams suteikiama elektroninio užrakto kortelė, kainuojanti 5 litus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.