„Opel Adam“ - pirmasis madingas ir stilingas kompanijos mažylis miestui (video)

„Opel“ pristato visiškai naują modelį - prabangų, mažą, miestui skirtą automobilį. Tai išskirtinio dizaino automobilis, kuriame įdiengtos aukščiausios kokybės technologijas. Nauja informacijos ir pramogų sistema, leidžianti integruoti savininko išmanųjį telefoną („Android“ ir „Apple iOS“) ir suteikianti galimybę automobilyje naudotis internetinėmis programomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2012, 4:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:21 AM

Naująjį „Opel Aadam“ galima bus užsakyti po automobilio oficialaus pristatymo Paryžiaus automobilių parodoje rugsėjo 29 d. - spalio 14 d. Pirmieji automobiliai prekybos salonus pasieks 2013 metų sausio mėnesį.

Automobilio ilgis 3,7 metro (plotis su veidrodėliais – 1,72 m), tad judrus triduris puikiai tinka miesto aplinkoje. Su prašmatniu interjeru „Opel Adam“ siūlo keturias vietas, kuriose keliaujantys naudosis aukščiausio lygio atmosfera ir neįtikėtina erdve mažos klasės automobilyje.

Nors „Opel“ mažų modelių klasėje siūlo penkiavietę „Agila“, kuri stebina savo praktiniais privalumais, dabar naujas sportiškas ir elegantiškas keturvietis „Adam“ skirtas pirkėjams, ieškantiems mašinos miesto reikmėms ir išreiškia jų individualumą. Rinkos ekspertai prognozuoja, kad gyvenimo stilių pabrėžiančių automobilių poreikis didės ir kitais metais.

„Mūsų naujasis ADAM leis augti ir „Opel“ ženklui, todėl mes labai didžiuojamės, kad madas atitinkantis mažas automobilis demonstruoja geriausią vokišką inžineriją, – sako „Opel“ generalinis direktorius Karlas - Frydrichas Stracke. – Tiesą sakant, mūsų „Adam“ yra vienintelis mažos klasės modelis, kuris bus gaminamas tik Vokietijoje. Esame įsitikinę, kad Paryžiaus automobilių parodoje rugsėjo mėnesį jis bus sutiktas fantastiškai“.

Iš pradžių „Opel Adam“ bus siūlomi su trimis efektyviais, benzininiais varikliais (1,2 litro (70 AG), 1,4 litro (87 AG) ir 1,4 litro (100 AG), su 5 laipsnių mechanine pavarų dėže. Visos transmisijos bus su „ecoFLEX“ įranga, įskaitant degalus taupančią „Start/Stop“ sistema. Vėliau debiutuos naujos kartos benzininis, mažas variklis su turbina, tiesiogine degalų įpurškimo sistema ir degalus taupančia sistema „Start/Stop“, leidžiančia didinti efektyvumą bei funkcionalumą. Naujas variklis bus komplektuojamas su nauja 6 laipsnių mechanine pavarų dėže.

Markas Adamsas, „Opel“ dizaino padalinio viceprezidentas, paaiškina: „Joks kitas šio segmento automobilis negali būti taip individualiai sukomplektuotas kaip mūsų „Adam“, nes mes siūlome beveik neribotas išorės bei vidaus spalvų, apmušalų ir įrangos komplektų galimybes. Tai yra neįtikėtina, mūsų klientai pamatys kitokį automobilį.“

Skirtingai nuo kitų konkurentų segmente, „Adam“ priešinasi retro stiliaus dizaino tendencijoms, išsiskirdamas modernia bei drąsia išvaizda. Įspūdingas ir unikalus stogas, kuris vizualiai atrodo nesusijęs su kėbulu, leidžia puikiai suderinti du atspalvius. Automobilio emblema, skirtingai nei daugelio kitų automobilių, įmontuota ant chromuoto lango rėmo galiniame statramstyje.

„Adam“ yra pirmasis „Opel“ automobilis su modernia informacijos ir pramogų sistema, kuri savininkui ne tik suteikia galimybę naudotis išmaniuoju telefonu, bet taip pat ir didesnį patogumą, lankstumą lyginant su įprastinėmis sistemomis. Naujoji sistema yra visiška naujovė mažųjų modelių segmente, nes ji siūlo ne tik išmaniųjų telefonų „Apple IOS“ programinės įrangos ryšį, bet taip pat yra suderinta su „Android“ operacinėmis sistemomis.

Naujoji informacijos ir pramogų sistema leidžia pasirinkti iš išmaniųjų telefonų turinio, įskaitant ir interneto, tokias kaip GPS navigacija, programas.

Pasirinkta informacija rodoma septynių colių aukštos rezoliucijos spalvotame, lietimui jautriame ekrane, kuris leidžia greitai ir lengvai valdyti informaciją, pasirinktą vieną iš penkių temų.

Be to, MP3 grotuvo, „iPodsTM“ ir planšetinio kompiuterio jungtys, gali būti įtrauktos į šio modelio „BluetoothTM“ ar USB dėka. Mašinoje yra rozetė muzikos prietaisams, kurie nenaudoja „BluetoothTM“ ar USB jungčių.

„Opel Adam“ savininkai, kurie nori mėgautis vaizdo ar asmeninių nuotraukų demonstracija, gali tai padaryti, kai automobilis stovi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.