Atnaujintas „Mazda MX-5“ rodsteris Europoje debiutuos rudenį

Populiariausias pasaulyje atviras sportinis automobilis „Mazda MX-5“ sulaukė patobulinimų ir jau rudenį pasirodys Europos rinkose. Koncernas patobulino saugumo įrangą, važiuoklę, pakeitimų esama ir išvaizdoje bei automobilio salone. Kaip ir anksčiau, MX-5 galima rinktis su klasikiniu brezento ar į bagažinę sulankstomu kietu stogu.

Atnaujintą „Mazda MX-5“ galima bus atskirti pagal agresyviau atrodančius ir geresnės aerodinaminės formos priekinius buferius.<br>Gamintojas
Atnaujintą „Mazda MX-5“ galima bus atskirti pagal agresyviau atrodančius ir geresnės aerodinaminės formos priekinius buferius.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2012, 12:36 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:37 AM

Atnaujintą „Mazda MX-5“ galima bus atskirti pagal agresyviau atrodančius ir geresnės aerodinaminės formos priekinius buferius. Europos rinkai taip pat siūloma nauja pilka „Dolphin Grey“ kėbulo spalva. Automobilio salonas puikuojasi nauja, malonia liesti priekinės konsolės apdailos ir vairo medžiaga.

MX-5 vairavimas ir iki šiol buvo laikomas vienu maloniausių potyrių, tačiau „Mazda“ inžinieriams pavyko dar pagreitinti automobilio reakciją į vairuotojo veiksmus. Droselio judėjimą ir akceleratoriaus paspaudimą sistema analizuoja ir kontroliuoja atskirai, todėl įsibėgėjimas tapo dar lygesnis ir toks pat lengvai kontroliuojamas. Šis veiksnys labai svarbus dažnai mažinant greitį ir vėl įsibėgėjant vingiuotuose užmiesčio keliuose.

Vairavimo tikslumui ir saugumui pasitarnauja ir patobulintas stabdžių stiprintuvas, kuris siunčia signalą akceleratoriaus kontrolės sistemai, kai tik vairuotojas atleidžia stabdžio pedalą. Veikdamos kartu, šios sistemos užtikrinta efektyvesnį stabdymą ir greitesnį įsibėgėjimą išvažiuojant iš stabdymo zonos.

Atnaujintame rodsteryje montuojama nauja „aktyvios kontrolės“ variklio dangčio sistema, padedanti apsaugoti pėsčiuosius susidūrimo metu. Sistema kiek pakelia variklio dangtį, kai tik įvyksta susidūrimas. Tokiu būdu sumažinama smūgio jėga, o atsiradusi ertmė sugeria dalį smūgio energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.