Feministės įsitikinusios, kad moterims pastatyti automobilį ne sunkiau nei vyrams

Tik vyrams skirtos automobilių stovėjimo aikštelės. Tokios neseniai atidarytos Vokietijoje, Tribergo mieste. Aikštelių savininkai priversti visiems teisintis, kad su moterų diskriminacija tai neturi nieko bendra, tiesiog ten pastatyti automobilį itin sudėtinga, tad vyrams paprasčiau susidoroti su tokia užduotimi.

Vokietijos Rūro universiteto studijos parodė, kad dailiosios lyties atstovės automobilį stato vidutiniškai 20 sekundžių ilgiau negu vyrai ir tai daro ne taip tiksliai kaip jie.<br>V. Balkūnas
Vokietijos Rūro universiteto studijos parodė, kad dailiosios lyties atstovės automobilį stato vidutiniškai 20 sekundžių ilgiau negu vyrai ir tai daro ne taip tiksliai kaip jie.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:01 AM

Tokios stovėjimo vietos atsirado daugiaaukštėse automobilių stovėjimo aikštelėse – jos pažymėtos specialiu ženklu. Ši idėja priklauso miesto merui Gallusui Strobeliui. Pasak jo, didžiulėje aikštelėje yra vietų, į kurias išties labai sudėtinga tinkamai pastatyti automobilį, todėl meras tik norėjo pagelbėti moterims ir pasiūlė automobilius statyti į geresnes vietas. Jokiu būdu G.Strobelis nemanęs, kad jos prasčiau vairuoja.

Tačiau feministės įsitikinusios, kad Tribergo valdžia neišvengs ieškinio, nes jos nesutinka su nuomone, jog moterims statyti automobilius sudėtingiau nei vyrams.

Tiesa, Vokietijos Rūro universiteto studijos parodė, kad silpnosios lyties atstovės automobilį stato vidutiniškai 20 sekundžių ilgiau negu vyrai ir tai daro ne taip tiksliai kaip jie. Be to, pasirodo, aikštelės, skirtos vienai ar kitai lyčiai, – jokia naujiena pasaulyje, rašo laikraštis „Komersant”. Vis dėlto pirmieji jas pradėjo kurti vokiečiai.

Automobilių stovėjimo aikštelės yra puikiai apšviestos, jose visą parą veikia vaizdo kameros. Tokiose vietose įvykdoma mažiau apiplėšimų.

O štai Kinijos Hebėjaus provincijoje ponioms skirtos vietos automobilių stovėjimo aikštelėse yra nudažytos rausva spalva ir šiek tiek platesnės nei kitos.

Seulo valdžia pasirūpino poniomis, avinčiomis aukštakulnius: joms skirtos vietos taip pat pažymėtos specialia spalva ir yra arčiausiai prekybos centrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.