„Nissan“ nebegamins greitojo GT-R modelio? (video)

2007 metais Tokijo automobilių parodoje pristatyto greičiausio ir galingiausio „Nissan“ modelio GT-R likimas - su klaustuku. Mat daugybę automobilininkų pakerėjęs antros kartos GT-R turėtų pasirodyti 2015 metais, tačiau koncerno vadovas Carlosas Ghosnas kol kas neskuba dėti savo parašo ant jau paruošto projekto.

Pagal kainos, galios ir dinamikos santykį "Nissan GT-R" yra bene geriausias rinkoje automobilis.<br>Gamintojas
Pagal kainos, galios ir dinamikos santykį "Nissan GT-R" yra bene geriausias rinkoje automobilis.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-29 08:25, atnaujinta 2018-03-17 18:36

Tai pripažino ir pagrindinis „Nissan GT-R“ projekto kūrėjas Shiro Nakamura.

Šaltinių pačioje kompanijoje teigimu, pagrindinė problema yra mažos pardavimo apimtys ir labai mažas pelnas, kurį „Nissan“ gauna parduodamas šį modelį.

Iš tiesų, techninėmis charakteristikomis ir dinamika „Nissan GT-R“ niekuo nenusileidžia „Porsche 911 Turbo“, o kainuoja bemaž du kartus mažiau.

C. Ghosnas anksčiau pritarė šiam projektui tik įtikintas, kad tai neš pelną kompanijai. Tačiau per ketverius metus buvo parduota tik kiek daugiau nei 6 tūkstančiai šių automobilių - mažiau, nei planavo pats gamintojas.

Todėl jo kaina nuolat didėjo.

Iš pradžių, vos tik debiutavęs rinkoje, 480 AG pajėgumo „Nissan GT-R“ JAV kainavo apie 70 tūkstančių dolerių (180 tūkstančius litų).

Kitąmet jo kaina pakilo maždaug 20 tūkstančių litų, kitais metais kainos taip pat nežymiai kilo.

Galų gale, 2012 metais „Nissan GT-R“ kaina Amerikos rinkoje pasiekė 91 tūkstančio dolerių ribą (236 tūkstančiai litų). Skelbiama, kad 2013 metais jis kainuos dar 5 tūkstančiais dolerių brangiau.

Taigi, per ketverius prekybos metus „Nissan GT-R“ kaina padidėjo 20 tūkstančių dolerių (daugiau nei 50 tūkstančių litų).

Tiesa, 2013 metų „Nissan GT-R“ modelis turės net 550 AG pajėgumo variklį ir pasieks „Lamborghini Aventador“ prilygstančią dinamiką - iki 100 km./val. įsibėgės vos per 2,8 sekundės.

Todėl būtų tikrai gaila, jeigu C. Ghosnas numarintų šį pagal kainos, galios ir dinamikos santykį bene geriausią rinkoje automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.